6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Begur en flor es transforma en virtual, pel coronavirus

L’Associació de Comerç i Turisme de Begur (ACiT) comunica l’ajornament d’aquesta celebració, però ofereix una alternativa digital per tal que els veïns i veïnes omplin de flors, música i poesia les xarxes socials i també els balcons i terrasses del municipi.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La 6a edició del Begur en Flor queda ajornada a causa de la complexa situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 i la incertesa per la seva evolució i propagació. Malgrat tot, a l’espera de concretar una nova data d’aquest esdeveniment que havia de tenir lloc a finals d’abril, des de l’ACiT Begur proposen tres accions concretes per gaudir d’una festa primaveral alternativa i fer un merescut reconeixement a Marçal Cervera, reconegut violoncel·lista de dimensió internacional que va viure fins a la seva mort a Begur, el passat mes de setembre del 2019.

Les tres propostes en línia

La primera proposta consisteix a enviar fotografies d’alguna flor realitzada pels veïns i veïnes o bé una fotografia d’alguna flor natural de casa o del balcó. Tothom que hi vulgui participar, petits i grans, pot crear la seva flor i sumar-se d’aquesta manera a la campanya de recollida de flors per a professionals i pacients que aquests dies lluiten contra la #Covid19. Per fer arribar les imatges, es pot etiquetar el perfil de l’ACiT a Facebook o Instagram, o bé fer-les arribar per correu a [email protected]. També es poden fer servir els hashtags oficials #TotAniràBe, #FlorsqueAnimen i #FlorspelsHerois. Un cop recollides les flors, es compartiran en un àlbum a través de Facebook i, quan arribi el dia de celebrar el Begur en Flor i l’Homenatge a Marçal Cervera, es penjaran en una lona gegant a la façana de l’església de Begur.

La següent acció proposada és adornar els balcons de Begur amb flors naturals o creacions artístiques el proper dia 23 d’abril per la Diada de Sant Jordi, sumant-nos així a la iniciativa #TotsFemSantJordi, i també durant el cap de setmana del 24, 25 i 26 d’abril.

I un tercer moment serà quan es pugui celebrar el Begur en Flor – Homenatge a Marçal Cervera, on es recolliran totes les flors fetes per a col·locar-les en un mural gegant a la paret de l’església per recordar i donar valor a la participació i implicació dels veïns i veïnes durant els dies de confinament pel coronavirus. El dia de la inauguració, un cop hi hagi definida una nova data, està prevista una trobada a la plaça de la Vila per fer un merescut aplaudiment i escoltar el so d’una tenora, la sardana “Agredolça”, del pare de Marçal Cervera, Ernest Cervera, qui la va compondre i qui també va ser un il·lustre músic.

Més enllà de descriure les propostes que es desenvoluparan, l’espai web habilitat per l’ACiT inclou una segona secció amb la biografia de Marçal Cervera, imatges de casa seva i diferents enllaços amb contingut relacionat. Per últim, també hi apareix una tercera secció amb informació dels tres eixos que defineixen aquest esdeveniment: flors, música i poesia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -