13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Cau el sistema informàtic i es col·lapsen les farmàcies en el primer dia de repartiment de mascaretes

Al Baix Empordà les farmàcies ja estaven col·lapsades a mig matí i això a fet que caigués el sistema informàtic, al migdia no podien dispensar-ne més fins que no es resolgués la incidència

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Cau el sistema informàtic i es col·lapsen les farmàcies en el primer dia de repartiment de mascaretes
Loading
/

Les mascaretes de tipus quirúrgic 2R de triple capa s’han començat a distribuir aquest matí a través de les farmàcies de tot Catalunya facilitades pel Departament de Salut dins la campanya Mascaretes /Salut. Al Baix Empordà les farmàcies ja estaven col·lapsades a mig matí i això a fet que caigués el sistema informàtic, al migdia no podien dispensar-ne més fins que no es resolgués la incidència.

Els 14 milions de mascaretes s’estan repartint de forma esglaonada durant sis setmanes. La distribució s’està fent per tot el territori, proporcionalment a la població. A la Farmàcia Piera de Ciurana de la Bisbal d’Empordà a les 12h del migdia havien pogut facilitar només 48 mascaretes de les 450 que els hi han arribat per aquesta setmana. Martí Piera ho explicava a aquesta ràdio:

Piera indicava que hi ha hagut aglomeracions innecessàries fora de la farmàcia i criticava que el Departament ho hagi gestionat d’aquesta manera generant desplaçaments sobrers per una mascareta que té una efectivitat curta.

L’adquisició de la mascareta es fa de manera individual mostrant la targeta sanitària. En un inici només se’n dispensa una unitat per persona, més endavant hi haurà la possibilitat d’adquirir-ne una altra a un cost de 0,76€.

A la Farmàcia del Passeig de Torroella de Montgrí també es trobaven en la mateixa situació sense poder dispensar mascaretes i amb aglomeracions a la porta de l’establiment. Al migdia, només n’havien pogut oferir una trentena de les quatre centes que els han arribat.

A Palamós, a la Farmàcia Josep Baviera l’experiència ha sigut força similar, tot i que, segons ha relatat un dels treballadors a Ràdio Capital, encara ho han pogut gestionar prou bé. De les 450 mascaretes que disposaven n’han subministrat més de 150.

 

En teoria, està previst que cada farmàcia rebi unes 400 mascaretes a la setmana, però cap d’elles ho ha pogut confirmar amb seguretat.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -