24.1 C
Pals
Dimarts, 22 setembre 2020

Cau el sistema informàtic i es col·lapsen les farmàcies en el primer dia de repartiment de mascaretes

Al Baix Empordà les farmàcies ja estaven col·lapsades a mig matí i això a fet que caigués el sistema informàtic, al migdia no podien dispensar-ne més fins que no es resolgués la incidència

El més llegit

Primeres classes confinades a Palamós i Castell-Platja d’Aro

Tres nous casos de confinament de classes al Baix Empordà: dos a Palamós (a l'escola pública La Vila i a la llar d'infants municipal 'L'Estel del Mossèn Gumersind') i un a la Vall d'Aro (de l'Escola Vall d'Aro).

El Ple de l’Ajuntament de Palamós rebutja les propostes de Ciutadans per fer front a l’ocupació d’habitatges

  El Ple de l'Ajuntament de Palamós ha rebutjat aquesta setmana la moció presentada pel grup de Ciutadans, en l'oposició,...

Els productes del Baix Empordà arriben al mercat francès de Sant-Andreu

Els productes del Baix Empordà s'han mostrat a la la quarta edició de la mostra, juntament amb altres productes locals d’Olot; tot ressaltant l'oportunitat de poder vendre la marca Empordà al mercat transfronterer de França

Palamós treu a concurs públic 11 parades del Mercat

Les concessions del Mercat Municipal de Palamós van expirar l’hivern passat després de 30 anys de vigència i l’Ajuntament...

Les mascaretes de tipus quirúrgic 2R de triple capa s’han començat a distribuir aquest matí a través de les farmàcies de tot Catalunya facilitades pel Departament de Salut dins la campanya Mascaretes /Salut. Al Baix Empordà les farmàcies ja estaven col·lapsades a mig matí i això a fet que caigués el sistema informàtic, al migdia no podien dispensar-ne més fins que no es resolgués la incidència.

Els 14 milions de mascaretes s’estan repartint de forma esglaonada durant sis setmanes. La distribució s’està fent per tot el territori, proporcionalment a la població. A la Farmàcia Piera de Ciurana de la Bisbal d’Empordà a les 12h del migdia havien pogut facilitar només 48 mascaretes de les 450 que els hi han arribat per aquesta setmana. Martí Piera ho explicava a aquesta ràdio:

Piera indicava que hi ha hagut aglomeracions innecessàries fora de la farmàcia i criticava que el Departament ho hagi gestionat d’aquesta manera generant desplaçaments sobrers per una mascareta que té una efectivitat curta.

L’adquisició de la mascareta es fa de manera individual mostrant la targeta sanitària. En un inici només se’n dispensa una unitat per persona, més endavant hi haurà la possibilitat d’adquirir-ne una altra a un cost de 0,76€.

A la Farmàcia del Passeig de Torroella de Montgrí també es trobaven en la mateixa situació sense poder dispensar mascaretes i amb aglomeracions a la porta de l’establiment. Al migdia, només n’havien pogut oferir una trentena de les quatre centes que els han arribat.

A Palamós, a la Farmàcia Josep Baviera l’experiència ha sigut força similar, tot i que, segons ha relatat un dels treballadors a Ràdio Capital, encara ho han pogut gestionar prou bé. De les 450 mascaretes que disposaven n’han subministrat més de 150.

 

En teoria, està previst que cada farmàcia rebi unes 400 mascaretes a la setmana, però cap d’elles ho ha pogut confirmar amb seguretat.

 

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

L’estació meteorològica de Begur pertany a weathercloud i informa en temps real

Begur va inaugurar el 25 de juny passat una nova estació meteorològica ubicada a l’Espai Mas d’en Pinc. Aquest...

El corball i el mero, amenaçats a la Costa Brava per la pesca recreativa

L'Institut d'Ecologia Aquàtica de la UdG assegura que la pesca recreativa està anant en augment a la Costa Brava, especialment per part de la...

Alerten d’un nou frau, el “Brushing”

La Generalitat de Catalunya ha informat que recentment s’ha detectat una nova tècnica de frau comercial anomenada Brushing.

La “R” de REDUIR

Comencem nova etapa de supermatí amb la reducció, la segona de las “erres” de la Sostenibilitat.

Supermatí – 22 setembre 2020

Escolta el Supermatí, el programa informatiu del Baix Empordà, amb les últimes notícies de la comarca d'aquest dimarts 22 de setembre 2020

Altres notícies