13.2 C
Pals
Dissabte, 4 maig 2024
- Publicitat -

La Barcelona Wine Week, la periodista Ruth Troyano i el pelador de suro Eloi Madrià, reben el premi Gla d’Or

Durant la gala s’ha fet públic un nou estudi que indica que el valor econòmic del sector surer català és d’uns 884 MEUR

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Barcelona Wine Week, la periodista Ruth Troyano i el pelador de suro Eloi Madrià van rebre aquest divendres el premi Gla d’Or, el reconeixement que entrega anualment l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) a personalitats, entitats o iniciatives que projecten el sector surer i els seus valors inherents tant a nivell nacional com internacional. A més, durant la gala es van fer públics els resultats d’un nou estudi que indiquen que el valor econòmic surer català és d’uns 884 MEUR.

L’acte va reunir a l’Hotel Mas de Torrent els principals exponents del sector surer, forestal o de l’empresa per reivindicar el suro català com a producte natural de proximitat i qualitat i les seves implicacions sostenibles, socials o econòmiques.

Els premiats de l’edició d’enguany van ser la Barcelona Wine Week, per la seva contribució a dinamitzar el sector vitivinícola i la seva marcada aposta per la sostenibilitat, amb una especial atenció al suro i al reciclatge de taps per assolir el llindar de residus zero; la periodista Ruth Troyano, pel seu talent literari, el seu compromís amb el sector vitivinícola i la seva sensibilitat envers el suro; i el pelador de suro cassanenc, Eloi Madrià, per haver dedicat la seva vida professional a comunicar arreu l’art de la lleva del suro i la importància del sector surer, tasca que segueix exercint tot i la seva recent jubilació.

Segons Joan J. Puig, president d’AECORK, “tenim un producte de primer ordre que ens és propi i que cal posar en valor, no només per les seves funcions enològiques inigualables sinó perquè té uns beneficis sostenibles genuïns que tenen impacte positiu en múltiples sectors. Els premiats amb el Gla d’Or són conscients de totes aquestes derivades i ens ajuden a divulgar les bondats del suro arreu”.

El valor econòmic del sector surer català

Durant la gala també es van presentar els resultats de l’estudi “Valor socioeconòmic i valor ambiental de la indústria surera catalana” que ha redactat aquest octubre l’ESCI-UPF School of Internacional Business. L’estudi va concloure que el valor econòmic del sector surer català és d’uns 884 milions d’euros.

Aquest estudi, encarregat per la Fundació Institut Català del Suro, analitza i calcula en termes monetaris tot el valor generat pel sector surer català cap a la societat. D’una banda, s’ha estudiat el valor econòmic de l’activitat de les empreses sureres catalanes per mitjà de la metodologia oficial del Valor Social Integrat, que s’estima a partir de dades secundàries i d’informació recollida de les empreses catalanes, que ha donat com a resultat un valor socioeconòmic de 215 milions d’euros.

De l’altra, s’ha analitzat el valor ambiental del sector surer d’origen forestal des d’una perspectiva dels serveis ecosistèmics que es generen a nivell local, regional i global. Els resultats obtinguts xifren el valor ambiental en una quantitat de fins a 669 milions d’euros. L’estudi posa de manifest el valor compartit del sector surer català, que va més enllà de la pròpia activitat de la indústria i que té la particularitat de ser gairebé quatre vegades més elevat que l’activitat de les empreses.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Verges acull la presentació del capítol dedicat a Francesc Cambó de la sèrie “Ui, si aixequés el cap”

Després del seu pas per Palafrugell i Pals, les presentacions de la sèrie de ficció "Ui, si aixequés el cap" no s'aturen. Aquest dijous 9 de maig serà el torn de Verges, on el guionista de la sèrie, Adrià Pujol i el Director de l'emissora, Miquel Curanta, presentaran el capítol dedicat a la figura de Francesc Cambó. L'accés és gratuït.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -