5.4 C
Pals
Diumenge, 27 novembre 2022
- Publicitat -

La biblioteca de Begur exposa una còpia de l’original de la capçalera d’Es Pedrís Llarg

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La biblioteca municipal Salvador Raurich de Begur exposa de manera permanent una reproducció exacte del dibuix original que serveix de capçalera de la revista municipal “Es Pedrís Llarg”, obra del dibuixant Jordi Macabich (Barcelona 1925-2015). La reproducció de l’original, que es va recuperar amb l’exposició dedicada a Macabich el mes de març passat, fa 4 metres de llargada. L’original, que durant molts anys va estar penjat al bar El Farolillo, es va poder recuperar amb la mostra, però s’ha optat per no penjar-lo per evitar que la llum el faci malbé. Amb aquesta acció, l’àrea municipal de Cultura vol retre homenatge a qui va ser un artista molt vinculat i estimat a Begur, més quan va dibuixar molts dels seus veïns.

El dibuixant va conèixer Begur arran de la relació d’amor i professional molt estreta amb la seva dona, Violeta Suárez. Els begurencs el recorden com una gran persona, alegre, optimista i simpàtica. I també per haver immortalitzat a gent del poble a través dels seus dibuixos que després regalava als mateixos protagonistes.

Macabich era un dibuixant de formació autodidacta. Va començar a treballar, a finals dels anys 40 del segle passat, en còmics unitaris del segell Ameller i després en col·leccions d’aventures d’aquest mateix segell, alternant aquestes tasques amb historietes destinades a revistes humorístiques, com TBO, PBT, Rialles de por o Pulgarcito. El seu treball  va començar sent com a il·lustrador de seccions didàctiques, però després va col·laborar en historietes d’una sèrie que faria la seva signatura molt popular: L’inspector Dan. Macabich va fer tota classe d’historieta en els anys cinquanta i va participar en còmics romàntics, o d’aventures.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -