6.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Manifest llegit a la concentració de rebuig a la violació múltiple de Platja d’Aro

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Unes 300 persones s’han concentrat dilluns 2 de setembre a la Plaça de l’Ajuntament seguint la convocatòria pública del consistori, com a acte de manifestació del rebuig en relació a la presumpta violació que va patir una noia al municipi la matinada de dissabte. Hi eren presents representats municipals, de la Policia Local i del Cos de Mossos d’Esquadra i d’entitats socials. L’alcalde Maurici Jiménez ha llegit públicament el següent manifest:

“Benvolgudes veïnes i veïns, visitants i turistes, representants d’entitats, dels cossos de seguretat i d’institucions diverses: gràcies per acompanyar-nos avui, en una jornada que per a totes i tots nosaltres és sobretot un dia trist.

Un dia trist certament, però en el que hem de demostrar la nostra fortalesa com a societat. Una fortalesa que primer de tot es demostra amb una expressió col·lectiva de solidaritat vers la víctima dels fets succeïts aquest cap de setmana, però també amb totes i cadascuna de les víctimes de la violència masclista que dia sí, dia també, hi ha arreu del país. De la manera més enèrgica possible volem expressar el nostre rebuig i la nostra condemna més absoluta vers aquestes situacions.

També volem recordar que totes i cadascuna de les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones, que no podem permetre en una societat lliure, democràtica i plural, i que per tant hem de combatre des de tots els àmbits possibles.

Cal no escatimar esforços per abocar més i millors recursos policials i judicials, però també culturals, socials i educatius per fer front a la inquietud social que provoquen aquests delictes i per la gravetat d’uns fets que provoquen el sentiment d’humiliació més profund que poden patir les persones, i que tenen la seva arrel en una ideologia reaccionària, patriarcal i profundament injusta.

Perquè com a societat hauríem de ser capaços ara i sempre de no caure en el perill de normalitzar un fets que són gravíssims, malgrat es repeteixin sovint. Les agressions sexuals que s’exerceixen contra les dones o els menors, van més enllà de la enllà de la violència física i afecta la integritat de les persones… No podem exigir a les víctimes un sobreesforç heroic per defensar-se aïlladament posant-se doblement en risc o demanant-los proves impossibles o fer-les-hi reviure la situació un cop i un altre per la pressió mediàtica que tot sovint li falta ètica. Ni tampoc, de cap manera, deshumanitzar a la víctima, rebaixant-la a una estadística o a una columna informativa, perquè si ho fem, li prenem el més preciós que tots tenim i que ens fa persones: la dignitat.

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró ha estat, és i serà un municipi d’acollida, cosmopolita i plural. Gràcies a la nostra tradició turística i de serveis, des de fa dècades hem esdevingut un destí on milers i milers de persones d’arreu han decidit passar les seves estones de lleure o les seves vacances amb el  desig que tothom s’endugui de casa nostra el millor record. Malauradament, a voltes patim situacions difícils, que hem d’afrontar amb serenor i professionalitat per avançar cap a una millor convivència i seguretat per a tothom. Alguns exemples en són la xarxa de càmeres de videovigilància, el Pacte per la Convivència Nocturna, l’elaboració del Pla d’Igualtat Municipal o l’impuls d’un Punt Lila per a la propera Festa Major de Castell d’Aro.

És per això que volem animar i encoratjar a tothom a no desanimar-se davant de fets tant greus com els que avui ens han fet aplegar-nos en aquesta plaça: sempre és massa aviat per rendir-se. Només juntes i junts aconseguirem vèncer la batalla per a la igualtat de gènere, per eradicar la violència masclista i per fer de la nostra societat un model veritable de fraternitat. I recordem-ho sempre: NO ÉS NO!


- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Arriba ‘La Festa’ de La Pegatina amb The Tyets, Jazzwoman i Santa Salut

“La Festa”, ja ho diu el mateix títol, és una celebració entre amics. S’ajunten quatre artistes (La Pegatina amb Santa Salut, The Tyets i Jazzwoman) per cantar al ritme d’aquesta merenga accelerada que barreja rap i melodies cantables en català. Es tracta d’un divertiment que es complementarà amb un videoclip fet a partir de resultats
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -