20.2 C
Pals
Dimarts, 26 octubre 2021
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà inaugura el passeig Muriel Casals amb un homenatge

La Bisbal d'Empordà inaugurarà aquest dissabte al matí el passeig Muriel Casals. És el nou nom de l'antic carrer Agustí Font, que va de l'avinguda de les Voltes al Pavelló Firal resseguint el riu Daró

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

La Bisbal d’Empordà inaugurarà aquest dissabte al matí el passeig Muriel Casals. És el nou nom de l’antic carrer Agustí Font, que va de l’avinguda de les Voltes al Pavelló Firal resseguint el riu Daró.

Aquest dissabte 2 d’octubre, a les 11.30, es farà la descoberta de la placa del rebatejat passeig Muriel Casals de la Bisbal. Serà al començament del carrer. Abans, a les 11 h, la Biblioteca Lluïsa Duran acollirà un acte d’homenatge a Muriel Casals, amb intervencions de familiars, amistats i representants d’Òmnium Cultural i de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

La decisió del canvi de nom es va acordar el febrer passat la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de la Bisbal. Després, el 25 de maig, ho va aprovar el Ple municipal de l’Ajuntament de la Bisbal amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, CUP i En Comú Guanyem), les abstencions de PSC-Independents per la Bisbal CP i Tots x la Bisbal i els vots en contra de Compromís per la Bisbal-Junts per Catalunya.

Es va decidir que la nomenclatura no portés la preposició ‘de’, per tal de no indicar pertinença. El canvi de nom afectarà una quinzena de persones propietàries.

Muriel Casals va ser economista, professora universitària i política.

El març del 2010 va substituir Jordi Porta i Ribalta en la presidència d’Òmnium Cultural, i en aquest càrrec va conduir l’entitat a impulsar, junt amb altres organitzacions (especialment l’Assemblea Nacional Catalana), el procés pel dret a decidir i cap a l’Estat propi, iniciat amb les manifestacions contra la retallada de l’Estatut del juliol del 2010, les de l’Onze de Setembre a partir del 2012 i altres mobilitzacions col·lectives del mateix signe, com el concert de la Llibertat organitzat per Òmnium Cultural el 29 de juny de 2013.

El juny del 2014 va ser reelegida a la presidència d’Òmnium Cultural, càrrec al qual va renunciar el juliol del 2015 per integrar-se al tercer lloc de la llista per Barcelona de Junts pel Sí, per la qual va ser diputada en les eleccions del 27 de setembre de 2015 al Parlament de Catalunya.

Poc abans de morir (28 de gener) va ser nomenada presidenta de la comissió d’estudi del Procés Constituent.

Va rebre, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Generalitat (setembre del 2016) i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona (febrer del 2017).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presó per al piròman del Montgrí

El jutge de la Bisbal envia el piròman del Montgrí a presó sense fiança
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -