22.2 C
Pals
Dimecres, 28 setembre 2022
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà vol canviar el nom de tres carrers del municipi

La Comissió del Nomenclàtor de la Bisbal va aprovar tres propostes de nous noms que van rebre moltes crítiques al Ple municipal de l'Ajuntament

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: carrer Agustí Font, un dels noms que es vol canviar

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà vol canviar el nom de diversos carrers del municipi. Aquesta decisió de la Comissió del Nomenclàtor es va exposar a l’últim Ple de l’Ajuntament, que va tenir lloc el dia 25 de maig. Les tres propostes que es van presentar són:

  • El carrer Agustí Font passarà a dir-se Passeig Muriel Casals. És el carrer que queda a l’altra banda del Passeig Marimon Asprer, a l’altra banda del Daró.
  • El carrer que va del Mercadona a la Deixalleria Municipal no té nom, i era una petició de les empreses de la zona des de feina temps. En aquest cas, es passarà a ser el carrer de les Remeieres.
  • Carrer de l’Esport, que enllaça amb la carretera de Cruïlles

    El tram que comprèn la carretera de Cruïlles i el carrer de l’Esport passarà a dir-se carrer Frederica Montseny. L’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, va explicar al Ple que aquest canvi tindrà més dificultat perquè suposarà un canvi de numeració en alguns habitatges.

Aquests canvis van ser aprovats amb majoria absoluta (8 a favor i 1 abstenció) per la Comissió del Nomenclàtor. Al Ple municipal, però, van ser molt criticats pels grups de l’oposició. Tant Xavier Dilmé (TxLB) com Xavier Font (CxLB) van estar d’acord amb instaurar el carrer de les Remeieres, per tal de solucionar el problema de les empreses.

En canvi, es van mostrar en contra de les altres dues propostes. Per una banda, Xavier Dilmé va destacar una falta de participació ciutadana, ja que no s’ha consultat els veïns abans d’aprovar les propostes.

Per l’altra banda, Dilmé va remarcar que els noms es posen tenint en compte la història del municipi. Per això, es va mostrar en contra de canviar el nom al carrer de l’Esport i al carrer Agustí Font. Carles Puig, regidor de Cultura, va assegurar que aquesta decisió es va debatre en profunditat a la Comissió, també tenint en compte l’opinió de l’historiador del poble, Jordi Frigola. En aquest sentit, va explicar que Agustí Font havia ajudat econòmicament en la creació del geriàtric de la Bisbal, però que “no era un personatge rellevant del municipi”. Per això, s’ha decidit canviar el nom del carrer i posar una placa amb el seu nom al geriàtric.

Finalment, les propostes de canvi de noms de carrers es van aprovar amb 10 vots a favor, 4 abstencions i 3 vots en contra. L’equip de govern va assegurar que “se’n farà el seguiment que pertoca” i que s’informarà els veïns i veïnes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -