11.7 C
Pals
Dissabte, 10 desembre 2022
- Publicitat -

La Bisbal proposa un model de recollida de deixalles porta a porta

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Segons apunta el mitjà el Punt Avui, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà impulsa un canvi de model cap al sistema de recollida porta a porta, que permet assolir rendiments de separació entre el 60% i el 90%. Aquestes dades són les resultants de l’aplicació d’aquesta mesura a municipis com com ara Albons, Verges, Calonge, Begur, Corçà, Celrà o Vilablareix.

El sistema porta a porta aportarà múltiples avantatges mediambientals, com més percentatge de separació i valorització i menys emissions de gasos; econòmics, com una menor despesa de tractament de residus, i socials, amb més espai a la via pública i facilitat en la recollida, especialment per a persones grans i amb mobilitat reduïda.

Actualment, el municipi només separa el 45% de residus valoritzables i la resta van a l’abocador. Per això, s’ha reforçat l’àrea de Via Pública i Serveis amb la incorporació d’un tècnic de gestió de residus. A això cal sumar-hi també la incorporació d’una educadora i mediadora en conflictes de caràcter ambiental, gràcies al programa temporal de Treball als Barris subvencionat pel SOC.

- Publicitat -
- Publicitat -

3 COMENTARIS

Comments are closed.

- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -