10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

La Bisbal disposarà de més d’1,3 milions d’euros per a la rehabilitació energètica de les Escoles Velles

Aquesta subvenció forma part dels fons Next Generation i quedarà completada amb diverses ajudes de l’Ajuntament de la Bisbal

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà disposarà d’un total de 1.328.162,36 euros dels fons Next Generation per a subvencionar la rehabilitació energètica de les Escoles Velles, una inversió que serà completada per l’Ajuntament de la Bisbal. Les obres de caràcter integral per a l’edifici se centraran en la millora de l’eficiència energètica de l’edifici, l’accessibilitat i la conservació.

Les Escoles Velles són un edifici singular, de l’any 1910 i estil modernista, catalogat com un Bé d’Interès Local a l’inventari de patrimoni arquitectònic de Catalunya. L’edifici compta amb una llarga trajectòria, però mai no s’han millorat aquests aspectes, tot i haver estat sempre en total funcionament. Les Escoles Velles és un edifici format per dos blocs bessons i, tal com indica el seu nom, havia estat un edifici d’ensenyament fins al 1982, quan es va restaurar.

Se’n van mantenir les façanes originals, es va incorporar una passarel·la que connectava els dos blocs a la primera planta i se’n va subdividir la planta baixa en dues subplantes. L’actuació partirà de la premissa de preservar les característiques arquitectòniques de l’edifici, ja que disposa d’unes façanes molt complexes. Per això se centrarà a disminuir la demanda energètica de l’evolvent en aquells punts més febles com a finestres, ampits i coberta, així com evitar el deteriorament de les seves façanes a través de la millora davant la humitat en la reparació dels seus estucs i coberta.

D’altra banda, la millora en accessibilitat s’aconseguirà sense fer malbé l’edificació, a través de la instal·lació d’un ascensor exterior annex a la passarel·la existent que connecta els dos edificis, completant l’accés a tot l’edifici via una segona passarel·la a la segona planta. Aquesta actuació per l’exterior i no per l’interior permetrà reduir els costos substancialment. A més, s’afegirà un bany accessible a la planta baixa dels dos edificis.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -