Sergi Carmona és el CEO de la cervesera empordanesa La Brava

La Brava Beer traslladarà el seu centre de producció de la República Txeca a l’Empordà l’any 2023. L’empresa, que té la seu a Vulpellac, ha anunciat que invertirà entre 8 i 10 milions d’euros en aquesta nova planta. El seu objectiu és produir uns 10 milions de litres a l’any des d’aquesta fàbrica, de la qual no ha concretat l’emplaçament.

Recentment ha tancat una segona ronda de finançament de 264.000 euros per poder ampliar la capacitat productiva i al maig entrarà al mercat de la cervesa sense alcohol, amb el llançament de ‘La Sense’. La Brava Beer la van crear fa un any i mig un grup d’emprenedors vinculats a l’Empordà i compta amb una plantilla d’onze treballadors. La idea era la d’aplicar els processos artesanals però amb els avantatges de les produccions de gran volum. Ho explicava a Ràdio Capital el director executiu de La Brava Beer, Sergi Carmona:

La Brava Beer espera facturar aquest any més de 900.000 euros, vuit vegades més que l’any passat. Actualment produeix uns 160.000 litres a l’any al centre de producció de la República Txeca, una xifra que vol situar en els 10 milions de litres d’aquí a sis anys amb la nova fàbrica a l’Empordà. La Brava es comercialitza a la demarcació de Girona i Barcelona a través de 500 punts de venda,  però preveu superar els 900. La firma distribueix a grans superfícies, com Carrefour, Esclat, Bon Preu, Miquel Alimentació i Gros Mercat, i també a través dels punts de venda del canal Horeca. També té acords estratègics de distribució amb grups com ara Destileries del Maresme Brands. A banda del mercat català, també venen a França i a Austràlia.