Imatge de la presentació del festival Ítaca mitjançant un globus aerostàtic

El festival Ítaca cultura i acció ha presentat el cartell de la seva edició d’enguany. Segons els organitzadors, la vintena d’espectacles musicals, teatrals i familiars que s’han programat el  converteixen en el “més ambiciós” de tots els que s’han fet fins a la data.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és la celebració del festival Ítaca Sant Joan​, que tindrà lloc les nits del 23 i 24 de juny a l’Estartit. Els concerts de la nit de la Revetlla són gratuïts, mentre que les actuacions de l’endemà són de pagament a un preu popular de 15 euros. El festival també ofereix zona de càmping durant els dos dies amb un abonament per a dues nits d’allotjament i tots els concerts a un preu de 35 euros. I un altre abonament pels concerts de pagament del dia 24 i allotjament per la mateixa nit a un preu de 25 euros.

A més del concert de Mishima a Calella de Palafrugell i la ja famosa pujada al Montgrí, que enguany comptarà amb les actuacions de Pau Riba i Guillem Roma, el cartell del festival el completen Gossos, ​Càntut ​amb Sanjosex i Belda, Dr Ring DingRenaldo & Clara Albert Pla & Tortell Poltrona o Joan Chamorro, Andrea motis i Rita Payés, en el marc de la desena edició de Jazzpera.

En l’apartat teatral es podran veure les propostes ‘Mal Martínez’, del polifacètic Marc Martinez i “Si sabes lo que hay”, de la Fundación Collado-Van Hoestenberghe que va rebre l’elogi unànim de crítica i públic a la última Fira de Tàrrega.

El Festival Ítaca desembarca a Barcelona

Enguany, i també per primer cop, el festival programa un concert de presentació a Barcelona amb l’actuació a la Salta Luz de Gas de YALE DECKENBAUM​. Serà la primera actuació a Catalunya de la cantant israeliana que, amb la seva cançó Prayer Of The Mothers, ​ha posat banda sonora a la iniciativa ‘March of Hope’, que va tenir lloc el passat octubre amb la participació de milers de dones palestines i israelianes que van fer una marxa des del nord d’Israel fins arribar a Jerusalem en una històrica crida per la pau. La marxa formava part de les accions del moviment Women Wage Peace​, que va sorgir l’estiu de 2014 durant l’escalada de violència entre israelians i els palestins, durant l’operació militar “Tzuk Eitan”.

El cartell complert i les entrades ja es poden comprar al web del festival