La campanya “Xefs amb cor, plats amb causa” ha tancat la seva primera edició amb una recaptació superior als 2.000 euros. Els diners es destinaran íntegrament a donar suport a persones amb càncer i a les seves famílies.
La iniciativa ha combinat gastronomia i solidaritat. Durant els mesos de setembre i octubre, diversos establiments de la Costa Brava han ofert plats i menús solidaris, aportant dos euros per cada plat venut a la causa.
Set establiments han pres part en aquesta primera edició. Són l’Hostal La Fosca, l’Hotel de la Finca Bell-lloc, l’Hotel Boutique i Restaurant Galena MC, l’Hotel Alga, l’Hotel Terramar, l’Hotel Sant Roc i Els Tinars. Tots han lluït el distintiu de “Restaurant Solidari” com a mostra del seu compromís.
La Fundació Oncolliga Girona ha destacat la implicació dels restaurants i la resposta del públic, que han transformat un gest quotidià com menjar fora de casa en una acció amb impacte real.
A més, la iniciativa vol reforçar el paper de la cuina com a eina de compromís social. Des de l’organització, es vol continuar treballant colze a colze amb el sector gastronòmic del territori, per seguir donant suport a les persones que conviuen amb el càncer i als seus familiars.




