7.7 C
Pals
Dijous, 2 desembre 2021
- Publicitat -

La companyia de dansa contemporània Mal Pelo estrena Inventions

El grup establert a Celrà retorna als escenaris amb aquesta nova producció

Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

CONTINGUT PATROCINAT

La companyia de Celrà de dansa contemporània ha portat Inventions al festival Temporada Alta, la tercera i penúltima entrega del Bach Project, un espectacle que fusiona el classicisme de les obres del compositor amb l’espai, en aquest cas al monestir de Sant Pere de Galligants.

La companyia de dansa contemporània establerta a Celrà retorna als escenaris amb aquesta nova producció titulada Inventions. Després de 16 anys submergida en l’univers estètic de Bach, la companyia Mal Pelo encamina el final d’aquest viatge amb la que serà la penúltima entrega de la tetralogia Bach Project. Inventions és doncs la tercera part d’aquest projecte que va començar amb el solo Bach (TA05) i el septet On Goldberg Variations / Variations (TA19) i que acabarà amb Highlands al Mercat de les Flors el 2021.

Aquest espectacle marida el classicisme de les obres del compositor barroc amb la modernitat de l’espai i el moviment. L’espai pren molta importància en aquesta recerca escènica, que té com a objectiu explorar com es desenvolupa la sonoritat a cadascun dels espais en què es presenta la peça.

Dirigit per María Muñoz i Pep Ramis, el muntatge es podrà veure a diferents escenaris de Catalunya.

Mal Pelo

L’any 1989, María Muñoz i Pep Ramis funden la companyia de dansa Mal Pelo. Des de l’inici, el grup ha basat el seu treball en una recerca constant de llenguatges. D’aquesta travessia de llenguatges naixeran unes propostes escèniques arrelades en una transversalitat nítida, senzilla i a el mateix temps profunda. Durant els seus primers anys, la companyia realitza nombroses gires (Europa, Orient Mitjà, EUA i Amèrica Llatina), activitat que combina amb períodes de creació en diversos països. Aquesta itinerància provoca un intercanvi d’idees, tècniques i mètodes de treball amb altres creadors que farà que la companyia potenciï la seva recerca artística. Mal Pelo inicia un camí paral·lel a través d’un nou projecte: L’animal a l’esquena, un centre de creació i investigació a la població gironina de Celrà.

La companyia ha rebut, entre altres premis, el Premi Nacional de Dansa 2002 atorgat per la Generalitat de Catalunya per l’espectacle L’animal a l’esquena i per la iniciativa de el centre de creació de Celrà amb el mateix nom., també ha rebut el Premi Nacional de Dansa 2009 / Modalitat de creació atorgat per l’INAEM-Ministeri de Cultura en reconeixement a la trajectòria de la companyia en l’àmbit de la creació coreogràfica i en l’obertura de nous camins en la dansa contemporània.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cel tapat a primera hora i Tramuntana guanyant força al llarg del dia

Inici del dia amb més núvols i progressiva obertura de clarianes amb la intensificació de la Tramuntana
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -