14.5 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Força sol i fred per acomiadar l’any. 2021 comença amb ambient gèlid

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Acomiadem l’any 2020 amb una jornada d’estabilitat meteorològica amb pocs intervals de núvols i sol al llarg del dia. Ambient novament fred i amb gelades a l’interior del Baix Empordà. El termòmetre oscil·larà entre -1ºC i fins als 14ºC de màxima amb vent feble i alguna ratxa moderada de Garbí.

Cap a la nit i durant la propera matinada estat de cel més ennuvolat i fins i tot no es descarten quatre gotes. També entrarà la Tramuntana, de força entre feble i moderada a partir de la propera matinada i és que la temperatura baixarà encara més durant la primera setmana de gener.

Dies 1 i 2 amb cel variable o mig ennuvolat i vent de component nord. La nit del 2 al 3 de gener es poden produir precipitacions febles que localment siguin d’aiguaneu o neu. Cota de neu molt baixa al voltant del 400-200 m esporàdicament inferior. Estem parlant de fenòmens anecdòtics i locals i no de cap nevada generalitzada.

En dies posteriors la nit i matí de reis encara perdurarà aquest embossament d’aire molt fred i es poden repetir algunes precipitacions en forma de plugims, aiguaneu o esporàdicament neu.

Cal dir que hi ha molta incertesa associada a la precipitació i hi ha models meteorològics que indiquen precipitació nul·la al Baix Empordà, no obstant l’ambient gèlid està assegurat fins com a mínim el dia de reis.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Clàudia Crehuet: “Amb la trobada d’autocaravanes volem promocionar el nostre entorn natural”

Aquest cap de setmana Santa Cristina d'Aro acull una trobada d'autocaravanes. L'objectiu és donar a conèixer el municipi i contribuir a la dinamització comercial i turística.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -