6.6 C
Pals
Dilluns, 25 gener 2021

El jaciment de Castell de Palamós comença el procés de museïtzació

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Torroella de Montgrí multarà l’excés de velocitat al Passeig Vicenç Bou i Passeig Catalunya a partir de l’estiu

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

S’ha inciat el projecte de museïtzació del jaciment iber de Palamós i del seu entorn, fet induit per la col·laboració del Museu Nacional d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament de Palamós. Fa anys que l’Ajuntament del municipi i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural han estat treballat per donar a conèixer el valors històric i paisatgístic de l’antic poblat iber ubicat en aquesta zona.

El jaciment està situat a l’espai d’interès natural Castell-Cap Roig. Construït inicialment al segle VI aC, va esdevenir un gran enclavament comercial vinculat amb Empúries. Està localitzat en una petita península, fet que va proporcionar als seus habitants, pertanyents a la tribu dels indigets, un alt control del territori. Precisar que el jaciment forma part de la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Aquest projecte patrimonial forma part d’un conjunt d’intervencions que ha de permetre la potenciació i l’ordenació de l’espai costaner, com ara la reordenació de l’aparcament de Castell, així com la delimitació d’espais i, ara, el projecte de camí de ronda de Palamós fins a la platja.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies