19.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

El jaciment de Castell de Palamós comença el procés de museïtzació

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

S’ha inciat el projecte de museïtzació del jaciment iber de Palamós i del seu entorn, fet induit per la col·laboració del Museu Nacional d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament de Palamós. Fa anys que l’Ajuntament del municipi i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural han estat treballat per donar a conèixer el valors històric i paisatgístic de l’antic poblat iber ubicat en aquesta zona.

El jaciment està situat a l’espai d’interès natural Castell-Cap Roig. Construït inicialment al segle VI aC, va esdevenir un gran enclavament comercial vinculat amb Empúries. Està localitzat en una petita península, fet que va proporcionar als seus habitants, pertanyents a la tribu dels indigets, un alt control del territori. Precisar que el jaciment forma part de la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Aquest projecte patrimonial forma part d’un conjunt d’intervencions que ha de permetre la potenciació i l’ordenació de l’espai costaner, com ara la reordenació de l’aparcament de Castell, així com la delimitació d’espais i, ara, el projecte de camí de ronda de Palamós fins a la platja.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Tot i la Covid-19, al Baix Empordà les visites a urgències van baixar aquest estiu el 12% comparat amb el 2019

Durant els mesos de juny, juliol i agost, a tots els centres de Serveis de Salut Integrats del Baix...
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -