9.5 C
Pals
Dimarts, 13 abril 2021
- Publicitat -

El jaciment de Castell de Palamós comença el procés de museïtzació

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

S’ha inciat el projecte de museïtzació del jaciment iber de Palamós i del seu entorn, fet induit per la col·laboració del Museu Nacional d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament de Palamós. Fa anys que l’Ajuntament del municipi i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural han estat treballat per donar a conèixer el valors històric i paisatgístic de l’antic poblat iber ubicat en aquesta zona.

El jaciment està situat a l’espai d’interès natural Castell-Cap Roig. Construït inicialment al segle VI aC, va esdevenir un gran enclavament comercial vinculat amb Empúries. Està localitzat en una petita península, fet que va proporcionar als seus habitants, pertanyents a la tribu dels indigets, un alt control del territori. Precisar que el jaciment forma part de la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Aquest projecte patrimonial forma part d’un conjunt d’intervencions que ha de permetre la potenciació i l’ordenació de l’espai costaner, com ara la reordenació de l’aparcament de Castell, així com la delimitació d’espais i, ara, el projecte de camí de ronda de Palamós fins a la platja.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La guia Repsol 2021 atorga Sols a tres restaurants del Baix Empordà

Entre els quinze restaurants catalans que han rebut Sols de la famosa Guia Repsol, tres són del Baix Empordà....
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -