21.4 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

El jaciment de Castell de Palamós comença el procés de museïtzació

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

S’ha inciat el projecte de museïtzació del jaciment iber de Palamós i del seu entorn, fet induit per la col·laboració del Museu Nacional d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament de Palamós. Fa anys que l’Ajuntament del municipi i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural han estat treballat per donar a conèixer el valors històric i paisatgístic de l’antic poblat iber ubicat en aquesta zona.

El jaciment està situat a l’espai d’interès natural Castell-Cap Roig. Construït inicialment al segle VI aC, va esdevenir un gran enclavament comercial vinculat amb Empúries. Està localitzat en una petita península, fet que va proporcionar als seus habitants, pertanyents a la tribu dels indigets, un alt control del territori. Precisar que el jaciment forma part de la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Aquest projecte patrimonial forma part d’un conjunt d’intervencions que ha de permetre la potenciació i l’ordenació de l’espai costaner, com ara la reordenació de l’aparcament de Castell, així com la delimitació d’espais i, ara, el projecte de camí de ronda de Palamós fins a la platja.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una nova avaria al camí de Castell d’Empordà de la Bisbal provoca una fuita d’aigua

Agbar apunta que es tracta d’una “fuita important”, però encara no saben quina és l’afectació que ha pogut tenir.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -