25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

La comunitat musulmana del Baix Empordà comença el Ramadà

Durant aquests trenta dies, els musulmans no poden menjar, beure, fumar o mantenir relacions sexuals des de la sortida del sol fins la posta

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: Imatge d’arxiu

Aquest dijous 23 de març ha començat el Ramadà. Arreu de Catalunya, més de mig milió de persones musulmanes professen la religió islàmica i, a les comarques gironines, la comunitat musulmana supera les 100.000 persones. Totes elles han començat el Ramadà, que dura un mes i commemora l’inici de la revelació de l’Alcorà a Mahoma.

Durant aquests trenta dies, els musulmans no poden menjar, beure, fumar o mantenir relacions sexuals des de la sortida del sol fins la posta. La idea és recordar la importància de la gratitud, la caritat i la generositat, que també han d’intensificar durant aquest mes.

Mohamed El Gahidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (de la qual formen part diverses comunitats del Baix Empordà) ha explicat a Ràdio Capital que el Ramadà es fa molt en comunitat, tant a l’hora de trencar el dejuni (iftar), com d’anar a pregar a les mesquites. A la vegada, però, ha destacat que és un compromís personal i individual.

Aquest és el primer any des de la pandèmia que el Ramadà es podrà celebrar amb normalitat, recuperant activitats, compartint sopars… Ho ha explicat a Ràdio Capital el portaveu de la comunitat musulmana de Calonge i Sant Antoni, formada per un miler de persones.

Tots dos testimonis han assegurat a Ràdio Capital que, actualment, se senten molt respectats per gent d’altres religions a l’hora de fer el Ramadà.

Cada any, el Ramadà es fa en dates diferents, ja que segueix els cicles de la lluna. Aquest 2023, acabarà la nit del 21 d’abril, després de 29 dies de celebració.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -