19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

La Cooprativa de Ramaders del Baix Empordà rep un dels guardons de la 2a edició dels Premis Generalitat Girona

Pepita Perich i la Fundació GironaEst són les dues altres candidatures guardonades a la segona edició d'aquests premis

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat a les comarques gironines ha reconegut a la Coopertaiva de Ramaders del Baix Empordà, pepita Perich i la Fundació GironaEst en la segona edició dels Premis Generalitat de Girona. L’acte d’entrega d’aquests guardons es va fer aquest divendres a l’Auditori Josep Irla de Girona.

Concretament, la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà ha estat guardonada amb el premi Isabel Vila i Pujol. Aquest guardó vol reconèixer iniciatives empresarials que hagin destacat per fomentar una economia innovadora, verda i de responsabilitat social, amb un alt grau d’impacte positiu en la qualitat de vida de les persones a les comarques gironines.

Cal destacar la tasca d’aquesta entitat, que va néixer el 1990 i compta amb un total de 37 granges petites i mitjanes familiars. Treballen pel desenvolupament i la innovació a partir de l’aplicació de la responsabilitat social corporativa que busca fer de l’entitat un projecte sostenible econòmicament, socialment i mediambiental a mitjà i llarg termini. A més, han creta un Pla Integral de Sensibilització i Formació pel sector Ramader Lleter Boví de Girona per promoure la sostenibilitat de les seves empreses i, alhora, sensibilitzar la societat sobre el valor que té la feina de la ramaderia, formar i generar coneixement per facilitar la contractació en aquest sector.

El guardó Josep Irla i Bosch al gironí o gironina de l’any va recaure en Pepita Perich Pujol. Se li va reconèixer la tasca feta per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i per la promoció d’una societat gironina més solidària, justa i inclusiva. Cal destacar que Pepita Perich ha estat més de 40 anys dins la Fundació Ramon Noguera, sent la directora gerent des de l’any 1987.

La Fundació GironaEst, per la seva banda, ha rebut el guardó Aurora Bertrana i Salazar, que posa en valor projectes socials que fomenten l’equitat i la igualtat a la demarcació de Girona. La Fundació GironaEst vol donar a conèixer el barri amb l’objectiu d’oferir als nens i nenes les mateixes oportunitats que la resta d’infants de la ciutat. L’entitat centra la seva acció en els valors humans, els hàbits saludables i de vida, a més de contribuir a fer atractiva Girona Est a la resta de la ciutat.

El jurat d’enguany l’han format diverses persones representatives de la societat gironina. La delegada en funcions del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ja destacat que “tenim una demarcació amb molta capacitat, amb moltes oportunitats”. “Comptem amb un talent, una emprenedoria, una solidaritat que hem d’alimentar i cuidar perquè vulgui quedar-se i sigui un efecte crida per continuar atraient nou talent i seguir transformant la societat i empoderant les comarques gironines”, ha afegit.

Els Premis Generalitat Girona van néixer l’any passat amb la voluntat de reconèixer a persones que bé des del seu àmbit professional, bé des de la seva implicació en el teixit associatiu cívic, cultural o esportiu han destacat pel seu esforç i objectius assolits i han contribuït a millorar les comarques gironines.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lliuren les Banderes Blaves a 14 platges i 4 ports del Baix Empordà

Aquest guardó, que està reconegut a nivell internacional, s’atorga en 47 països dels cinc continents, i valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -