13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

La Coordinadora d’ONG exigeix a l’Ajuntament de Foixà que “rectifiqui” i que faci prevaldre “el dret a la protecció i benestar dels infants”

A més, demana no caure en "discursos xenòfobs" contra els menors no acompanyats

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Coordinadora d’ONG de les comarques gironines i l’alt Maresme ha exigit a l’Ajuntament de Foixà que rectifiqui i faci marxa enrere en la decisió de suspendre l’atorgament de llicències relacionades amb els usos i activitats desenvolupades a edificis del municipi d’allotjament a grups d’infants i joves.

La Coordinadora explica en un comunicat que és “una argúcia” evitar que la casa de colònies El Mercadal aculli a menors no acompanyats i això “atempta contra els drets humans i els drets dels infants”. Les ONG solidàries demanen al consistori “fer prevaldre” el dret de protecció dels infants evitant caure “en discursos xenòfobs” contra els menors.

Per intentar frenar la creació d’aquest centre de menors a El Mercadal, el consistori va aprovar un edicte per suspendre l’atorgament de llicències relacionades amb l’allotjament de grups d’infants i joves, tant per fer-hi activitats educatives en el temps lliure, culturals, de lleure o com a centre d’acolliment per a joves. Davant aquesta decisió la Coordinadora d’ONG considera que aquesta resolució és “una argúcia que atempta contra els drets humans i els drets dels infants”. Per això, reclama que l’Ajuntament de Foixà rectifiqui la seva decisió.

En el mateix comunicat, apunta que el consistori “ha atiat de manera intencionada el malestar d’alguns veïns” per tirar endavant amb aquesta decisió política i considera que això és “irresponsable”, ja que posa en risc la convivència i la cohesió social. A més, creuen que és un clar exemple “d’ús electoralista de la immigració” i apunta que segueixen uns interessos “tàctics” en l’avantsala de les eleccions catalanes. La Coordinadora sosté que els ens locals són rellevants a l’hora de posar “fre a la xenofòbia i el racisme”, i que assumir discursos “més propers a l’extrema dreta que a la garantia dels drets de tothom” és “molt greu”, sobretot quan es relacionen amb infants.

Un marc legal “clar”

El marc legal és “clar” en aquest sentit, segons la Coordinadora, perquè tant la Declaració Universal dels Drets Humans com la Convenció de les Nacions Unides dels drets dels infants, ratificada per l’estat espanyol, estipula la rellevància que tenen les institucions a l’hora de defensar i protegir el benestar dels infants com a col·lectiu especialment vulnerable i necessitat d’atenció.

A més, la llei de Protecció Jurídica del Menor dictamina que “en les mesures que concerneixen els menors que adoptin les institucions” prevaldrà l’interès superior dels menors sobre qualsevol altre interès legítim que pogués concórrer, i la llei catalana dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència dicta que “l’obligació de vetllar pel respecte efectiu dels drets dels infants i els adolescents és una responsabilitat de la família, de tota la ciutadania i, molt particularment, de tots els poders públics”.

Imatge destacada ‘La casa de colònies el Mercadal de Foixà’. Gerard Vilà (ACN)

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -