13.6 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

La CUP presentarà aquesta tarda 3 mocions al ple de Palamós

Els objectius se centren en la democràcia participativa, consum estratègic i aturar la Llei Aragonès

El més llegit

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

Detingut un home a Platja d’Aro que va amenaçar de mort a policies a través d’una xarxa social

La Gendarmeria va avisar els Mossos al veure un vídeo on deia que faria servir un fusell d'assalt
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Aquesta tarda la CUP Palamós Vila-romà presentarà 3 mocions al ple per ser debatudes i votades, amb l’objectiu “d’impulsar i promoure la democràcia participativa i el consum estratègic, i per aturar la mercantilització i externalització de serveis públics a les persones.”

Democràcia participativa: Amb aquesta moció pretenen modificar l’actual Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal que estigui obert a la participació efectiva de la ciutadania. Així doncs, es demana que les entitats municipals i la ciutadania organitzada pugui presentar mocions al Ple perquè siguin votades pels partits polítics. De fet, el redactat de la moció és el mateix que el de la moció presentada el 28 de juliol del 2015, la qual fou aprovada. No obstant, segons informa la CUP l’equip de govern d’ERC  no va fer-la efectiva ni va complir el seu mandat, malgrat haver-hi un calendari d’actuacions establert. També es demana la possibilitat de la ciutadania a participar en el Ple, en l’apartat de Precs i preguntes.

Consum estratègic: vinculats a la campanya de l’ANC, volen posar en valor el consum estratègic, conscient i crític de la ciutadania. Com a Ajuntament, l’assemblea local de la CUP creu que cal estar al capdavant.

Aturar la Llei Aragonès: Amb aquesta tercera moció d’àmbit nacional es vol aturar la Llei de contractes de serveis a les persones, que s’està tramitant al Parlament de Catalunya i que segons expliquen, farà perdre el control sobre la gestió de serveis bàsics en àmbits com la sanitat o l’educació.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies