La CUP qualifica d'”atemptat urbanístic” el nou polígon a la Pietat

Els cupaires consideren que el projecte "no és necessari ni pel poble ni per l'economia local"

La CUP va organitzar aquest divendres un acte públic al passeig del Mar de Palamós, que presentava com a principal objectiu manifestar la seva posició contrària a la construcció d’un nou polígon industrial al sector de La Pietat. En aquest sentit, qualifiquen d'”atemptat urbanístic” aquest projecte perquè posa en perill “la sostenibilitat i equilibri del territori”.

Els cupaires van proposar en aquest acte que l’Executiu palamosí -format per ERC i CiU- declari com a sòl no urbanitzable aquest terrenys. La formació política s’empara en un informe de la Generalitat que qüestiona la “idoneïtat” del nou polígon. A més, argumenten que el nou polígon “no és necessari ni pel poble, ni per l’economia ni per l’empresariat local, ja que hi ha molta oferta on instal·lar-se al territori”.

Els ponents van ser Carol Coll, presidenta de l’Associació de Naturalistes de Girona, el fotoperiodista Marc Femenia i també el regidor de la CUP Sant Joan-Palamós, Joan Bohigas. Coll va demanar “defensar el territori de les aberracions urbanístiques“, Femenia va presentar un informe de l’impacte del ciment i Bohigas va voler donar “ple suport” a les associacions Salvem la Pineda d’en Gori i la recentment creada SOS Costa Brava, en contra de diversos projectes urbanístics.