19.3 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

La desembocadura del Ter, sota mínims

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El cabal del riu Ter a la seva desembocadura es troba al nivell més baix dels darrers tres anys. En concret, el tram final del riu està a 1,30 metres cúbics per segon. El nivell mínim està fixat en entre 1,5 i 2 m3/s. Davant d’això, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha optat per aportar-hi 0,5 metres cúbics per segon més de Sau i Susqueda.

L’ACA ha donat l’ordre d’augmentar l’aportació d’aquests dos embassaments al Ter pel descens de l’aigua a la desembocadura. L’agència destaca que el riu hauria de moure’s en uns nivells d’almenys entre 1,5 i 2 m3/s en aquest darrer tram de la gola del Ter, a Torroella de Montgrí. Però ara se situa en 1,3 m3/s. L’ACA insisteix que la situació només seria alarmant si la xifra baixés per sota de l’1 m3/s. No obstant això, s’ha decantat per incrementar l’aportació de Sau i Susqueda, amb l’objectiu de mantenir el cabal als nivells mínims. A l’hora de fixar l’aportació extra, l’agència també ha tingut en compte que Sau i Susqueda estan lleugerament per sobre del 63% de la seva capacitat. Aquest nivell és inferior al d’altres embassaments, com el pantà de la Baells, al Berguedà, que super el 71%.

El cabal d’1,30 m3/s és el més baix que registra aquest últim tram del Ter en els darrers tres anys. El 2015 se situava en els 3,89 m3/s i el 2016, en 1,97. Un any hidrològicament sec, afegit a un estiu de temperatures elevades, ha afavorit la situació actual de la desembocadura del Ter.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -