Figueres ha donat el tret de sortida a la promoció de la nova collita de l’Oli de l’Empordà, amb una mostra a la plaça de l’Ajuntament on s’ha pogut tastar i comprar el nou oli, que enguany és de qualitat excel·lent. La jornada ha inclòs música en directe i propostes gastronòmiques per apropar aquest producte al públic.
La Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà ha estrenat un nou pack amb quatre varietats d’oli verge extra pensat per regalar durant les festes. Només es pot adquirir a les presentacions oficials de la collita. També s’ha posat en marxa un passaport d’oleoturisme, que permet segellar cada visita als trulls i obtenir descomptes. Participen els trulls Or de l’Albera, ADN Argudell i Empordàlia. El passaport té una validesa de mig any.
La pròxima acció promocional serà dissabte 20 de desembre a Girona, a l’espai exterior del Mercat del Lleó, entre les 10 del matí i les 2 del migdia.
A Figueres, l’acte ha comptat amb la presència dels regidors Manel Rodríguez i Pilar Sánchez, del president de la DOP, Simón Casanovas, i diversos productors. La jornada ha inclòs una actuació de jazz i un tast de bombons amb oli de l’Empordà, combinant tradició i innovació gastronòmica.
L’oli de la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà es produeix amb varietats locals com argudell, curivell i llei de Cadaqués, i una de tradicional, arbequina. El cultiu es concentra en unes 900 hectàrees entre les serres de l’Albera, Rodes, Montgrí i les Gavarres, amb sòls pobres que donen caràcter a l’oli. La varietat argudell és la més predominant i la que defineix la personalitat d’aquest producte.
Els actes de promoció compten amb el suport dels ajuntaments de Figueres i Girona, entitats gastronòmiques de la zona i la Generalitat de Catalunya.




