15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

La Generalitat invertirà 15,89 MEUR al Baix Empordà aquest 2024

Entre les inversions destacades a la comarca hi ha la nova construcció de l'Escola Fanals d'Aro, la nova construcció de l'Escola Vall-Llobrega o la subvenció a l'Ajuntament de Sant Feliu destinada al Museu Thyssen

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2024 preveu una inversió de 15,89 milions d’euros al Baix Emprodà. A la demarcació de Girona les inversions suposaran uns 178,6 milions d’euros, un 14,1% més que l’any passat. Aquests diners es destinaran a continuar impulsant el Campus de Salut de Girona al mateix temps que es continua invertint en l’Hospital Josep Trueta i en reforçar l’atenció primària; també s’aposta per invertir en actuacions mediambientals; en recursos per millorar el transport i la mobilitat a la vegueria o mesures de suport als municipis, com un increment del 50,8% del Fons de Cooperació Local que representaran més de 26 milions d’euros pels ajuntaments gironins.

Els 178,6 milions d’euros que la Generalitat preveu destinar a la vegueria de Girona inclouen la inversió real prevista (141,9 M, un 16,2% més que el 2023), més les transferències de recursos a altres agents o transferències de capital (25,4 M, un 11,4% més) i 11,4 M provinents de romanents d’INFRACAT (principalment fons Next Generation EU no executats el 2023) que s’incorporaran al pressupost del 2024. Aquesta inversió suposa un 9,1% de la inversió territorialitzable de la Generalitat per a tot Catalunya.

Inversions repartides

I tot i que la comarca del Baix Empordà no és de les que rep més inversió per habitant, hi haurà 15,89 milions d’euros que s’invertiran en diversos projectes. Cal destacar la nova construcció de l’Escola Fanals a Platja d’Aro (amb una línia), que comptarà amb una inversió de 742.000 euros. Parlant d’educació, també hi podem trobar la nova construcció de l’Escola Vall-Llobrega (amb sis unitats), comptarà amb una inversió de 663.556 euros.

Les inversions al Baix Empordà també se centraran en l’àmbit cultural amb la museïtzació de l’espai Illes Medes del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, amb una previsió de 525.848 euros; i la subvenció en l’àmbit del Patrimoni Cultural a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols al Museu Carmen Thyssen, que comptarà amb una inversió de 700.000 euros. Una altra de les inversions destacades és la substitució que es farà a la coberta del magatzem Pedrera a Palamós, que comptarà amb un pressupost de 700.000 euros.

Cal apuntar també la millora que es vol dur a terme en el transport públic interurbà d’autobús, reforçant les línies de Palafrugell-Girona, Sant Feliu de Guíxols-Girona, entre altres línies de la vegueria. A més, a la comarca es farà una conservació de les carreteres que compta amb un pressupost de 3,1 milions d’euros. D’aquests, 2,6 milions d’euros es destinaran a la millora de la C-66.

Els Fons Next Generation

Des de la Generalitat també han volgut destacar l’arribada dels Fons Next Generation a les comarques gironines fins al gener de 2024. A la vegueria de Girona han arribat gairebé 200 milions d’euros. En el cas del Baix Empordà, hi ha arribat han arribat 22.532.237 euros en Fons Next Generation.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -