14.9 C
Pals
Diumenge, 16 juny 2024
- Publicitat -

La Generalitat licita les obres per recuperar i protegir les dunes de les platges de Torroella i Pals

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres de recuperació de sistemes dunars a les platges de Torroella de Montgrí i Pals, a més de les de Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador, a l’Alt Empordà. Les obres, amb un pressupost de mig milió d’euros, pretenen frenar la degradació de les dunes, i indirectament de la seva flora i fauna. També vol eliminar les espècies invasores i recuperar els hàbitats dunars reforçant la vegetació autòctona.

Per fer-ho, s’acordonaran les dunes per dissuadir el pas de les persones i s’executaran mesures de gestió tova per afavorir la recuperació morfològica, com ara col·locar trampes de sediments o eliminar els elements que estiguin afavorint l’erosió per causa del vent. Finalment, es realitzarà un transport de sediments en els casos necessaris i es plantarà vegetació autòctona per recuperar o reforçar els hàbitats. El projecte inclou la instal·lació de senyalització informativa.

La construcció de cases als voltants de les dunes, l’afluència massiva d’usuaris a les platges i la circulació de vehicles són alguns dels factors que al llarg dels anys han contribuït a degradar aquestes dunes.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ja havia anunciat aquest pla en el Parlament de Catalunya arran d’una pregunta del grup de Catalunya Sí Que es Pot sobre una tala d’arbres a Pals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -