20.3 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

La Generalitat preveu crear una agència per “renaturalitzar” sòls de la costa catalana

SOS Costa Brava celebra la notícia i ha convocat una jornada interfronterera amb representants del Conservatori del Litoral Francès perquè expliquin el seu model

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat preveu crear l’Agència del Litoral, que tindria l’objectiu d’adquirir sòls al llarg del litoral català per a preservar-los. Així ho inclouria la nova Llei d’Ordenació Territorial, tal i com va explicar el secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, en una jornada sobre el nou Pla Director Urbanístic. Des de SOS Costa Brava celebren la notícia de la creació de l’Agència del Litoral, ja que és una de les seves principals reivindicacions.

En relació a això, Eduard Ribot, l’advocat de SOS Costa Brava, ha anunciat que des de la plataforma s’ha convocat una jornada interfronterera el proper 20 de març en el que els representants del Conservatori del Litoral Francès, que ha comprat més del 30% de la costa, explicaran el seu model. Hi han convidat els 22 alcaldes de la Costa Brava, al Govern de la Generalitat i a representants de la Diputació de Girona.

El període d’exposició pública del PDU finalitza el proper 10 de març i segons informen al Diari de Girona, han rebut 5 al·legacions, i el Col·legi d’Arquitectes n’està preparant una. El mes de desembre es preveu tenir aprovat el pla definitivament.

Segons informa el diari de Girona, Agustí Serra va defensar la necessitat de restringir la construcció al litoral gironí a través d’aquest pla. A més, l’avantprojecte de Llei del Territori preveu que els aprofitaments del territori s’hagin de revisar cada sis anys.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els investigadors de la Fundació Alive no troben pops adults a les badies de Pals i Roses

Els experts atribueixen la situació, que volen continuar analitzant, al canvi climàtic i als propis cicles de l'espècie
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -