17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Sant Feliu decidirà en el proper ple si aplica una moratòria per fer nous pisos turístics

El ple ho votarà el proper dijous arran d'una moció presentada pel grup municipal Guíxols des del carrer

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El proper dijous el ple de Sant Feliu de Guíxols decidirà si tira endavant o no una moratòria de llicències per als habitatges d’ús turístic després d’una moció presentada pel grup municipal Guíxols des del carrer. Segons ha informat el Diari de Girona, el portaveu d’aquesta formació, Jordi Lloveras, preveu que la suspensió per construir aquest tipus d’allotjaments sigui d’un any mentre es redacta un pla especial que ho reguli. En declaracions al mateix diari, Lloveras va explicar que Sant Feliu tenia 947 pisos turístics donats d’alta a finals del 2019, una xifra que “ja s’ha incrementat”, subratlla, mentre que el municipi no té cap mecanisme per regular-ne aquesta activitat.

En aquest sentit, Lloveras va criticar que aquest fenomen té un impacte “molt negatiu” sobre el lloguer dels habitatges i dificulta que els joves es puguin independitzar. “Molts opten per traslladar-se a pobles del voltant com Santa Cristina”, va assenyalar. “No es troben pisos de lloguer per tot un any, ja que el que fan molts propietaris és llogar el pis d’octubre a juny, i a l’estiu el converteixen en habitatge turístic”, va detallar el regidor al Diari de Girona. A banda, també va afegir que això provoca que no es renovin els lloguers o que fins i tot augmentin els preus.

El portaveu del grup municipal també va destacar altres aspectes negatius de la proliferació d’aquests edificis com són els problemes de soroll i convivència. Per aquest motiu, la formació considera que “cal posar-hi ordre”, ja que a Sant Feliu, és cada vegada més “habitual que es creïn habitatges d’ús turístics sense la corresponent llicència com obliga la normativa”.

La proposta del grup municipal és, doncs, que se suspenguin les llicències per construir habitatges d’ús turístic i es redacti un pla especial on quedi palès un determinat “un sostre, o topall” de pisos turístics que pot tenir la localitat.

El març de l’any 2017, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols tenia registrats 677 habitatges d’ús turístic i només quatre mesos després, la xifra ja havia augmentat fins a prop de 800 que es trobaven repartits per tota la localitat. Segons el regidor de turisme d’aquell moment, Salvador Calabuig, aquest increment no suposava “un problema”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -