L’Ajuntament de Sant Feliu reconeix que el turisme fa que falti habitatge social

A partir del proper divendres 6 de juliol es preveu el desnonament d'una família amb menors al Building Center de la Caixa.

El turisme a Sant Feliu de Guíxols seria una de les causes de la manca d’habitatge social que pateix el municipi, segons l’equip de govern. L’augment de pisos dedicats al lloguer turístic, a més, hauria estat un dels motius de la pujada de preus en el sector immobiliari, que fa que cada vegada es destinin menys pisos a l’habitatge privat.

Des de l’ajuntament afegeixen que estan intentant regularitzar aquests casos, però que cada vegada hi ha menys pisos a l’abast dels pressupostos. Així ha explicat el problema Laura Serrano, regidora d’Acció Social i Habitatge.

Serrano ha afegit que les facilitats que proposa el municipi han generat un “efecte crida” a les zones properes a Sant Feliu. En conseqüència, el nombre de famílies està augmentant. Aquest mes, Sant Feliu ha rebut 15 famílies noves amb empadronament no ordinari.

Sense anar més lluny, a partir d’aquest 6 de juliol es preveu el desnonament d’una familia amb menors a Sant Feliu, al Building Center de la Caixa. La CUP ha denunciat aquest fet, al·legant que es va prometre a aquesta familia un lloguer social. L’entitat bancària s’hi ha acabat negant i aposta ara per desallotjar-los.