La ginebra gironina que va néixer com a treball de batxillerat i ara tenen a El Celler de Can Roca

 

 

Els joves bisbalencs impulsors de Sa Tuna Gin preveuen produir-ne unes 7.000 ampolles i facturar 200.000 euros aquest any. Ferran Montfort, Arnau Viusà i David Rio, artífexs de Sa Tuna Gin. Diuen que va ser un rampell «potser una mica de poble», però, en realitat, feia temps que la idea es coïa. Es refereixen al moment que van verbalitzar davant els seus amics que estaria bé produir la seva pròpia ginebra. Tant de debò deien, que van acabar dedicant el seu treball de recerca a plantejar el model de negoci d’una ginebra que destaqués per «capturar l’essència» de la Costa Brava, on vivia Ferran Monfort, l’emprenedor que va tenir l’ocurrència. La qüestió és que Sa Tuna Gin, el resultat de tot allò, es ven avui a 80 botigues -incloent-hi 40 supermercats Bonpreu- i se serveix a més de 250 restaurants, entre els quals El Celler de Can Roca. En Ferran, l’Arnai i en David han estat entrevistats per Joan Bosch al programa DE CAP A CAP.