La Helen: “Formar part del Festival Portalblau és un pas especial per mi”

- Publicitat -

El Festival Portalblau, a part de presentar artistes i propostes consolidades també fa una clara aposta per grups i artistes de l’escena emergent. Per això, el pròxim 15 de juliol l’escenari del Festival Portalblau s’omplirà dels sons de guitarra i la veu de La Helen. Per parlar-nos d’aquesta proposta ens ha visitat la mateixa artista.

La Helen reconeix que quan li van anunciar que seria part del cartell del Festival del Portalblau es va emocionar. “És un pas molt especial”, afirma l’artista. Ja des de ben petita l’artista ha estat connectada al món de la música, però va començar de manera improvisada a compondre cançons.

Així, van néixer l’any 2022 l’EP amb cinc cançons ‘Oro negro’ o els dos últims singles que ha publicat la cantant, ‘Una canción rota’ o ‘Un Ayayay’. Cal destacar que La Helen té 22 anys i encara segueix estudiant. Reconeix que compaginar feina, estudis i crear música és complicat, tot i això, “val la pena”. L’artista explica que crear temes i compondre no li és complicat. Tot i això, reconeix que quan ha de crear una cançó de principi a final, “la cosa es complica”.

La Helen explica que s’inspira en diversos artistes i grups del panorama nacional com C. Tangana, Gutarricadelafuente, Antonio Machín o Rigoberta Bandini. També s’inspira en escriptors de la literatura espanyola, sobretot dels poetes de la Generación del 27, per crear les lletres de molts dels seus temes.

Algunes de les últimes actuacions de La Helen han estat a la festa de l’Orgull a Madrid o a la Día Internacional de los Museos a Madrid amb Ràdio 3. Reconeix que han estat uns concerts “impactants”. L’artista explica que tocar en directe i fer actuacions és el que més li agrada, i que, normalment, no es posa nerviosa. Tot i això, quan va actuar a Madrid durant l’Orgullo, amb més de 10.000 persones al davant, no va poder evitar sentir “aquells nervis bons”.

I tot i que l’estiu és una època de concerts i grans festivals, l’artista ha decidit descansar i centrar-se en la creació, gravació i producció del nou disc. Aquest primer treball, explica La Helen, és possible que surti publicat a principis de l’any que ve. Per l’actuació del dissabte 15 de juliol del Festival Portalblau encara queden entrades disponibles.

- Publicitat -