10.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

La Junta de Tractament de Puig de les Basses proposa el segon grau per a Dolors Bassa

El segon grau no implica el règim de semillibertat i podria tenir permisos quan es compleixi una quarta part de la condemna que, en el seu cas, seria quan faci tres anys que està empresonada

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Junta de Tractament de la presó de Puig de les Basses ha fet conèixer la seva proposta de classificació per a Dolors Bassa. Segons ha anunciat el director de Serveis Penitenciars, Armand Calderó, tant per a Bassa com per la resta de presos, s’ha optat pel segon grau. Es tracta d’una resolució que no s’ha adoptat per unanimitat. Serveis Penitenciaris haurà de revisar aquesta proposta que, en un termini de dos mesos, la podria ratificar o bé canviar. Aquesta mateixa la pot recórrer tant la Fiscalia com les defenses dels condemnats.

Després de la sentència, les Juntes de Tractament havien d’assignar un grau penitenciari als presos. El segon grau implica el manteniment de les mateixes condicions d’empresonament que fins ara tenien, de manera que no es tracta d’un règim de semillibertat. De fet, l’article 117 del reglament penitenciari només contempla que “podran sortir regularment a una institució exterior per fer un programa concret d’atenció especialitzada”, i la sortida no podrà passar de les vuit hores. Amb el segon grau, quan es compleixi una quarta part de la condemna, es podria optar a permisos, però només Jordi Sànchez i Jordi Cuixart la compliran aquest proper mes de gener. Ambdós líders van ser condemnats a 9 anys de presó, mentre que el Suprem va condemnar Bassa a una pena de 12 anys per sedició i malversació.

Una altra possibilitat que flexibilitzaria el segon grau seria l’aplicació de l’article 100.2, que permet sortides per anar a treballar o per tenir cura d’un familiar. En tot cas, les defenses apuntaven que no es tractava d’un informe definitiu –s’ha de revisar en dos mesos– i opten per demanar el tercer grau quan aquest informe ho sigui. La Generalitat té l’opció d’inclinar-se, també, pel tercer grau, que peremtria sortir de la presó uns dies a la setmana per motius laborals. D’aquesta manera, només hi haurien d’anar a dormir.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -