18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

La llibreria de Palamós, la Gavina, tornarà a obrir les portes

El projecte original de la llibreria La Gavina va ser fundat per Catalina Cargol, una activista palamosina compromesa amb la construcció de l’Hospital de Palamós i la lluita contra la pobresa

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La llibreria La Gavina de Palamós, que va tancar les portes el 31 d’agost del 2019 després de 42 anys d’activitat, reobrirà aviat amb un projecte relacionat amb l’escriptura i vinculat al poble de Palamós, segons n’ha informat El Punt Avui. Una fundació que gestiona altres llibreries ha decidit impulsar aquesta reobertura com a part d’un projecte més ambiciós.

El projecte original de la llibreria La Gavina va ser fundat per Catalina Cargol, una activista palamosina compromesa amb la construcció de l’Hospital de Palamós i la lluita contra la pobresa. La seva iniciativa va ser un dels referents en el sector, juntament amb altres com la Llibreria 22 de Girona i la Mediterrània de Palafrugell. Però les dificultats del mercat editorial, la competència del comerç electrònic i el temps que havien de dedicar també a altres negocis de la família en van forçar el tancamenr. Així, la llibreria va abaixar la persiana després de 42 anys en actiu, en un moment en què es volia donar rellevància a les més de dues dècades d’activitat cultural de la llibreria. Ara, la reobertura de La Gavina serà una oportunitat per posar de nou sobre la taula el llegat de Catalina Cargol i continuar la seva obra.

Els aparadors de l’antiga llibreria La Gavina, situats al carrer Major i a la plaça de la Vila, actualment són ocupats per promocionar serveis municipals. L’Ajuntament va llogar aquests espais per minimitzar la imatge que dona un local tancat promocionant aquell àmbit, amb l’objectiu que aquest comerci pugui tornar a obrir les portes ben aviat. Aquests aparadors, així com el de La Gavina, són actualment una plataforma per promocionar serveis o activitats que són gestionats per diverses àrees, com la de Patrimoni amb el Museu de la Pesca, el Servei d’Arxiu Municipal i la biblioteca, entre altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -