La neteja dels carrers i l’habitatge centren el debat electoral de la Bisbal d’Empordà

Els candidats a l'alcaldia de La Bisbal d'Empordà han visitat els estudis de Ràdio Capital per parlar cara a cara d'alguns dels temes més rellevants del present i futur del municipi. Han assistit al debat l'actual alcalde, Enric Marquès (ERC); Eva Rovira (Compromís per la Bisbal-Junts), Òscar Aparicio (PSC), Alba Solés (CUP Bisbal), Bilal Bensahid (En Comú Podem) i Xavier Dilmé (TotsXLaBisbal).

- Publicitat -

Els candidats a l’alcaldia de La Bisbal d’Empordà han visitat els estudis de Ràdio Capital per parlar cara a cara d’alguns dels temes més rellevants del present i futur del municipi. Han assistit al debat l’actual alcalde, Enric Marquès (ERC); Eva Rovira (Compromís per la Bisbal-Junts), Òscar Aparicio (PSC), Alba Solés (CUP Bisbal), Bilal Bensahid (En Comú Podem) i Xavier Dilmé (TotsXLaBisbal).

La neteja i l’estat dels carrers

Un dels temes que preocupa més als candidats a l’alcaldia és la neteja dels carrers. Alguns consideren que l’actual alcalde, Enric Marquès, ha descuidat aquest aspecte de la Bisbal. Xavier Dilmé, per exemple, assegura que Marquès no ha fet la feina i diu que, si és alcalde, vol fer plans anuals de neteja.

Una opinió compartida també pel socialista Òscar Aparicio. Creu que falta planificació i organització de la neteja i l’asfaltatge.

A tot això, Enric Marquès reconeix que “és evident que les coses es poden fer millor”, però defensa que sí que s’han fet actuacions.

Model social i habitatge

Un altre dels grans temes del debat ha estat el model social del municipi i l’habitatge. Una de les veus més crítiques amb l’Ajuntament en aquest sentit va ser Bilal Bensahid, d’En Comú Podem, que va criticar el fet que l’Ajuntament no tingui un pla local d’habitatge.

Un punt de vista que també comparteixen Òscar Aparicio i Eva Rovira, que consideren que un pla local d’habitatge és imprescindible pel municipi.

Per tal d’ajudar la ciutadania en termes d’habitatge, Alba Solés de la CUP proposa crear una “àrea d’atenció a les persones”.

TotsxLaBisbal aposta per establir vies de contacte amb promotors d’habitatge i fer nous projectes d’habitatge per agent jove. I pel que fa a altres projectes del model social, Xavier Dilmé que hi ha un tema fonamental pel municipi, que és el nou geriàtric.

I a tot això, Enric Marquès defensa que, actualment, ja hi ha una ubicació definida pel nou geriàtric, i assegura que no era qüestió de “posar-se o no les piles” com deia Dilmé. També va respondre a les crítiques dels altres candidats en termes d’habitatge, i va recordar algunes de les accions que s’han fet durant l’úlitm mandat.

Model cultural

Els candidats es van mostrar d’acord en el fet que la Bisbal té una gran virtud, que és el teixit associatiu del municipi que impulsa activitats culturals durant tot l’any. Així doncs, un altre tema principal del debat va ser com potenciar la cultura i ajudar aquestes entitats.

Segons Alba Solés, en cultura calen accions en tres sentits: potenciar la llengua, impulsar els artistes locals i treballar la interculturalitat.

Des d’En Comú Podem també creuen que cal potenciar la interculturalitat. Per això, Bensahid explica que si és alcalde treballarà “colze a colze” amb les entitats per arribar a aquest objectiu.

I amb l’objectiu d’ajudar les entitats, Compromís per la Bisbal-Junts proposa crear un “hotel d’entitats”. Segons Eva Rovira, cal donar un cop de mà a les entitats, per exemple, amb compra de material que faci falta. A més, Junts també té per objectiu dinamitzar el Passeig.

Així doncs, el debat va fer evident que molts candidats troben que la feina feta per Enric Marquès en els últims anys ha estat insuficient, com en el tema de la neteja dels carrers. Tot i això, també van estar d’acord en altres aspectes, com en el fet que és clau tenir cura de les entitats i donar-los recursos.

- Publicitat -