19.5 C
Pals
Divendres, 7 maig 2021
- Publicitat -

La plataforma SOS Menjadors prepara mobilitzacions en contra el decret d’Ensenyament

El departament preveu transferir les competències dels menjadors als consells comarcals, a les direccions dels centres o bé als ajuntaments

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
El departament d’Ensenyament està preparant un decret sobre els menjadors escolars que està aixecant polèmica entre les associacions de mares i pares de les escoles. Es volen transferir per defecte les competències dels menjadors o bé als consells comarcals, a la direcció del centre o a l’ajuntament del municipi. Qualsevol de les tres opcions implica la creació d’un concurs públic, i és aquí on comencen les discrepàncies.

 

Segons informa el Diari de Girona, SOS Menjadors, que reclama la gratuïtat dels menjadors escolars, ha fet públic en un comunicat que hi haurà mobilitzacions arreu del territori per revertir el decret que està preparant el departament d’Ensenyament sobre la gestió del servei de menjador de les escoles.

 

Es preveu que el dia 19 de gener es duguin a terme diversos actes, com per exemple concentracions davant del Parlament de Catalunya i de capitals de província per donar per “tombat” el decret de menjadors, asseguren des de la mateixa plataforma. Aquesta és una de les idees que tenen en ment, però abans hi ha previst que es reuneixin per decidir què es fa en cada territori.

 

MÉS DETRACTORS DEL DECRET
La plataforma SOS Menjadors, però, no és l’única que mostra la seva disconformitat amb el decret. La Federació d’Alumnes de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC) té la intenció de presentar un manifest amb la voluntat de buscar complicitats i poder suprimir el que està preparant el departament. En declaracions al Diari de Girona, aquesta entitat ha dit que “hi ha falta de professionalitat” en el text que es prepara i consideren que “fragmenta el territori per intentar, diuen, dividir la comunitat educativa i fer negoci amb l’educació i el menjar dels seus fills i filles”.

 

També els ajuntaments s’han volgut sumar a la causa i donen suport a plataformes com la de SOS Menjadors per tal de fer pressió, asseguren, i poder tombar el decret. Actualment, hi ha 45 municipis on s’hi han debatut mocions per aturar l’esborrany. A les comarques de Girona s’ha aprovat en sis dels set municipis on s’ha fet el debat. És el cas de Girona, Banyoles i Salt, entre d’altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La fotògrafa nord-americana Michele Curel homenatja els treballadors del suro en una exposició a Palafrugell

Es tracta d'un recull de 71 retrats i un vídeo amb entrevistes al bosc que vol fer visible l'ofici
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -