11.3 C
Pals
Dijous, 20 gener 2022
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols se suma a la moció #repruebalacorona.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals i les abstencions de la CUP i el PSC

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Sant Feliu de Guíxols va aprovar la moció #repruebalacorona, presentada pel grup municipal Guíxols des del Carrer – Entesa (GdC) Aquesta és una campanya iniciada per Izquierda Unida, i busca reprovar la corona, exigir un referèndum sobre la monarquia i república, i sobretot, derogar el delicte d’injúries a la Corona i demanar que s’investiguin els presumptes delictes comesos pels membres de la casa reial.

La moció consta de 4 punts. El primer de tots insta el govern a derogar el delicte d’injúries a la Corona. Actualment el Codi Penal ofereix més protecció a la família reial que a cap altre ciutadà, i es recorda que el Tribunal Europeu dels Drets Humans recomana que els ordenaments jurídics no poden atorgar una protecció especial i més qualificada als seus càrrecs i a les seves institucions, sinó més aviat al contrari.

El segon punt de la moció es centra en el discurs del Rei el 3 d’octubre del 2017. Rebutja i condemna el posicionament del monarca en el conflicte de Catalunya, així com la seva justificació de la violència policial en contra dels votats al referèndum de l’1 d’octubre.

També es parla dels casos de corrupció que envolten a la casa reial, més concretament les presumptes estafes que hauria comès el Rei Emèrit. La moció, en el tercer punt, considera democràtic, sa i necessari investigar aquests casos i determinar si són certs. S’insta al Congrés dels Diputats a obrir una Comissió d’Investigació en relació a les accions comeses pel ei emèrit.

Per últim, considera que la monarquia és una figura que actualment serveix de poc, i per això exigeix la celebració d’un referèndum sobre la monarquia o república. D’aquesta manera, els ciutadans podrien escollir quin model d’estat prefereixen.

La moció es va aprovar gràcies als vots favorables de GdC, Esquerra, Tots x Sant Feliu i PdeCat; amb les abstencions de la CUP i el PSC.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Paula Badosa, amb la màxima aspiració davant de Marta Kostyuk

La begurenca arriba a aquest partit, que es disputarà la propera matinada, amb una gran confiança en el seu joc. Les seves darreres aparicions han estat estel·lars, i ara es trobarà l'oposició d'aquesta jove ucraïnesa que com ella apunta molt alt.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -