22.7 C
Pals
Dimarts, 9 agost 2022
- Publicitat -

La Policia Local i l’Ajuntament de Pals alerten d’una estafa telefònica que ha afectat a veïns del municipi

Els estafadors es fan passar per empreses interessades en comprar documents de gent que està endeutada, i així poder accedir a totes les seves dades

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Policia Local i l’Ajuntament de Pals han emès un comunicat on alerten als veïns i veïnes del municipi d’una estafa telefònica que està afectant arreu d’Espanya, però que en els darrers dies, persones de la vila també s’hi han vist implicades.

Els estafadors es fan passar per una empresa que es mostra interessada en comprar els documents de la gent que està endeutada, accedint a totes les seves dades. A partir d’aquest moment, inicien una sèrie de trucades per tal d’aconseguir que la víctima ingressi una quantitat de diners (més baixa que el deute en si mateix) a un número de compte que els hi faciliten mitjançant un correu electrònic o un missatge telefònic. Segons els estafadors, si fan això el deute quedarà pagat. 

La xifra que demanen sol ser més limitada que el deute, ja que així no consta com a delicte greu. En canvi, però, els estafadors insisteixen a les víctimes i, segons han explicat en el comunicat, “acaben arribant a cometre un delicte d’assetjaments i coaccions, tot i saber que la persona perjudicada manifesta clarament que no farà l’ingrés”. En cas que es presenti una denúncia, els actes de coacció i assetjament, sí que figuraran com a delictes greus.

La Policia i el consistori han fet difusió dels números a través dels quals es produeixen les estafes (914 001980 i 610 050649) i aconsellen als veïns i veïnes que si reconeixen els telèfons no l’agafin.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sting captiva a Cap Roig amb els seus himnes atemporals

Sting conquista el públic de Cap Roig, que es meravella escoltant en directe temes com 'Roxanne', 'Every breath you take' o 'So Lonely'.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -