19.3 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

La Poma de Girona no es veu afectada tot i la davallada de producció de la fruita

Aquest 2022 es preveu la pitjor campanya de la fruita dels últims 40 anys

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les gelades de les primeres setmanes de primavera són una de les principals causes de la mala previsió per a la collita de fruita d’aquest 2022. Afrucat -l’Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya-, creu que compradors i venedors s’hauran de planificar molt bé per no caure en la manca de gènere a les botigues, sobretot durant els mesos d’estiu.

Aquesta crisi afecta sobretot a la vall de l’Ebre, que emmarca Catalunya i Aragó, on patiran una davallada de la producció que no es veia des de feia més de 40 anys. Aquesta zona és una de les principals productores de fruita dolça d’Europa.

La Poma de Girona no se’n ressenteix.

Jaume Armengol, president de la Indicació Geogràfica Protegida – IGP –  Poma de Girona, ha explicat a Ràdio Capital que durant aquest 2022 es preveu una  estabilització de la collita.

 

Podríem dir, doncs, que els estocs estan garantits gràcies als esforços dels productors instal·lant sistemes de protecció davant les inclemències meteorològiques, i així assegurar una bona collita i servir Poma de Girona durant tot l’any.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -