22.5 C
Pals
Dissabte, 1 octubre 2022
- Publicitat -

La premsa francesa es fa ressò del darrer posicionament espanyol pel que fa a la reobertura de la frontera francoespanyola.

“Canvis de parer”, “cacofonia”, “comunicació desastrosa dins del govern”, així ho valoren els mitjans francesos

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tot indica que Emmanuel Macron no va incloure Espanya dins dels països europeus quan ahir al vespre va dir que “a partir de demà podrem viatjar de nou als països europeus” i que no va fer cas a les paraules de Pedro Sánchez pel que fa a la reobertura de la frontera francoespanyola el 21 de juny. En canvi, sí que la premsa francesa se n’ha fet ressò. La majoria dels mitjans destaquen els canvis en les decisions pel que fa a les dates d’obertura i de la quarantena imposada als turistes. Alguns en parlen com a “cacofonia dins del govern espanyol”. La majoria també volen avisar els propers viatgers de les condicions en les què es trobaran quant a les mesures de seguretat i de la possibilitat de multes en cas de no respectar-les. En cap cas parlen específicament de la Costa Brava sinó de la totalitat de la Península.

L’Indépendant

Ironitza sobre la “nova normalitat” anunciada per Pedro Sánchez especificant que no és exactament un retorn al món d’abans i que si no es respecten les regles es sancionarà amb una multa de 100 euros. Afegeixen amb to de burla que Espanya mantindrà aquesta “nova normalitat” fins descobrir una solució definitiva contra el coronavirus.

L’écho touristique:

Titula que aquesta notícia serà una alegria per als professionals de turisme i els turistes ja que Espanya és un dels països preferits dels francesos a l’estiu, però ironitza preguntant si ja serà “el final de la cacofonia del govern espanyol”? Recorda que a principi de juny aquesta decisió va engendrar una “cacofonia” dins del govern espanyol quan la ministre del Turisme, Reyes Maroto, anunciava el final dels controls terrestres amb França el 22 de juny i Pedro Sánchez l’1 de juliol.

A més, recalca que l’anunci del cap del govern espanyol coincideix amb la crida que va fer Brussel·les que “tots els Estats membres aixequin les restriccions de les fronteres interiors dilluns 15 de juny”.

La Depêche

Titula “Espanya canvia un altre cop de parer i anuncia que obrirà la seva frontera amb França en pocs dies”. També parla de la falta de comunicació dins del govern espanyol : “La comunicació de les autoritats espanyoles pel que fa a la data de reobertura de la frontera francoespanyola és un autèntic desastre”.

Le Figaro

A més de destacar els canvis en les decisions del govern espanyol, aquest diari s’ha centrat més en les condicions en les quals es trobaran els turistes quan arribin i titula  “El que espera els turistes francesos”.  Ja en el subtítol anuncia que hi haurà distanciació social a les platges i els restaurants i informa de les mesures de seguretat de la “nova normalitat” amb l’obligació de l’ús de la mascareta en els llocs públics tancats o a l’aire lliure si no es pot respectar 1,50 m de distància. Recalca que no respectar aquesta mesura pot sancionar-se amb una multa de 100 euros.

Finalment, informa del rètol sanitari nacional “Safe Tourisme Certified”, creat al maig passat i validat pel Ministeri de la Salut. El distintiu pretén generar confiança entre els clients i els operadors turístics nacionals i internacionals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -