2.7 C
Pals
Diumenge, 17 gener 2021

La “R” de REDUIR

Bon día Empordà!

Comencem nova etapa de supermatí amb la reducció, la segona de las “erres” de la Sostenibilitat.

Reduir per deixar de generar residu ens porta a comprar sense embolcalls, portar les bosses de roba que les hem fet de reciclatge de llençols, camises, samarretes o de qui sap què i anar a comprar els fesols de l’ull ros i l’arròs de l’Albert de l’Estany de Pals a doll. Agafar els recipients de vidre per posar el peix, la carn o el bacallà. Les ampolles de vidre per omplir-les d’oli, vi i vinagre i els pots de vidre per a reomplir els iogurts o recuits tal com fan amb els d’ovella la gent de Mas Casas de Cruïlles a la seva botiga de La Bisbal.

Aquesta “R” ens convida a desfer-te de tot allò que tens però que no ho necessites ni ho utilitzes, ens porta a la reflexió de passar amb menys. Ja ho diuen “menys és més” i encara que sembli increíble quan menys tens més lleuger et sents.

Cal fer un exercici gens fácil de deixar anar el què tens a casa que l’única utilitat és la de ser un niu de pols. I de posar consciencia a l’hora d’aquirir les coses.

Quan va començar el “Tot a 100” podies comprar moltíssimes coses només amb 100 pessetes i la gent ho comprava tot de 3 en 3 sempre “per si…” i resulta que com menys qualitat més curta vida, al final el què és econòmic et surt molt car.

Reduim, reduim plàstics de casa i de per tot, reduim trastos, reduim entrebancs, reduim inutileses que no ens porten enlloc.

Reduim la buidor i omplim-nos de coherencia, siem sostenibles de veritat!

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios