6.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

La “R” de REDUIR

Bon día Empordà!

Comencem nova etapa de supermatí amb la reducció, la segona de las “erres” de la Sostenibilitat.

Reduir per deixar de generar residu ens porta a comprar sense embolcalls, portar les bosses de roba que les hem fet de reciclatge de llençols, camises, samarretes o de qui sap què i anar a comprar els fesols de l’ull ros i l’arròs de l’Albert de l’Estany de Pals a doll. Agafar els recipients de vidre per posar el peix, la carn o el bacallà. Les ampolles de vidre per omplir-les d’oli, vi i vinagre i els pots de vidre per a reomplir els iogurts o recuits tal com fan amb els d’ovella la gent de Mas Casas de Cruïlles a la seva botiga de La Bisbal.

Aquesta “R” ens convida a desfer-te de tot allò que tens però que no ho necessites ni ho utilitzes, ens porta a la reflexió de passar amb menys. Ja ho diuen “menys és més” i encara que sembli increíble quan menys tens més lleuger et sents.

Cal fer un exercici gens fácil de deixar anar el què tens a casa que l’única utilitat és la de ser un niu de pols. I de posar consciencia a l’hora d’aquirir les coses.

Quan va començar el “Tot a 100” podies comprar moltíssimes coses només amb 100 pessetes i la gent ho comprava tot de 3 en 3 sempre “per si…” i resulta que com menys qualitat més curta vida, al final el què és econòmic et surt molt car.

Reduim, reduim plàstics de casa i de per tot, reduim trastos, reduim entrebancs, reduim inutileses que no ens porten enlloc.

Reduim la buidor i omplim-nos de coherencia, siem sostenibles de veritat!

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios