Miquel Curanta, Alba Cunillera, David Parreño, Pau Punseti i Manel Magrinyà
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La ràdio de la cantada d'havaneres 2018
Loading
/

Amb una hora de retard per culpa de la pluja vam començar l’emissió del programa especial que vam emetre des de la cantada d’havaneres de Calella. Ja és gairebé una tradició que després d’uns dies de calor, unes hores abans de l’esdeveniment els núvols facin tremolar els organitzadors.

Però com sempre diem, si hi ha esdeveniment, hi ha Ràdio Capital, plogui, nevi o faci vent. A les 21:00 en David Parreño donava la bona nit des de la Platja del Port bo i desplegava un equip de col·laboradors i veus, disposades a transmetre per la ràdio tot allò que es va viure a la platja.

Mentre en Manel Magrinyà entrevistava les quatre formacions que participaven de la cantada, en Pau Punseti parlava amb tècnics, públic i tripulants dels vaixells amarrats al costat de l’escenari principal.

I parlant dels grups que van passar pels nostres micròfons, Peix Fregit es va atrevir amb una adaptació al gènere de l’havanera, del jingle corporatiu de Ràdio Capital

“com sempre diem, si hi ha esdeveniment, hi ha Ràdio Capital, plogui, nevi o faci vent”

A més de les 4 formacions, pel nostre set de ràdio hi van passar la musicòloga Anna Costal, el director de la cantada, Oriol Oller, el Germà de Castor Pérez, Fèlix Pérez, amb qui vam glossar la figura de l’artista palafrugellenc), o el President de la Generalitat, Quim Torra, amb qui vam compartir conversa prèvia a l’inici de l’espectacle. Un dels moments més intensos de l’entrevista, va ser quan el CDR Peix Fregit va desplegat una pancarta reivindicant la llibertat dels presos polítics.

22:30. Arriba el plat fort

Comença la cantada. A l’escenari la presentadora de l’esdeveniment i locutora de Ràdio Capital, Sílvia Pedret, dóna la bona nit a tot el públic assistent. A la ràdio, en David saluda les dues veus que s’incorporen a la transmissió. Són en Francesc Sánchez i Carcassés i en Lluís Poch. El primer, ha dirigit la mateixa cantada de Calella (i tantes d’altres) en diverses ocasions mentre que en Lluís, que dirigeix la revista de Palafrugell, ha participat en la redacció del llibre dels 50 anys de la cantada i en tots dos casos, dos homes de ràdio que complementen amb el seu coneixement la transmissió. Són els “Messi & Ronaldo” (com així els hi diem en un moment del programa) de la transmissió i ens ajuden a nosaltres i a la nostra audiència a donar un millor context a tot allò que passa a l’escenari.

Passats dos quarts d’una acomiadem la transmissió després de gairebé 4 hores d’havaneres i ràdio en directe des d’on passen les coses, que és allò que tant ens agrada fer.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Mira el vídeo resum que en va fer en Manel Magrinyà

Escolta el programa especial

1a hora

2a hora

3a hora

4a hora

- Publicitat -