29.1 C
Pals
Dimarts, 16 agost 2022
- Publicitat -

La Setmana de la Ciència i el Turisme Industrial convida a resoldre el misteri del Museu del Suro

Els participants al Cluedo en viu podran endinsar-se en la ciència i en la història, i resoldre el misteriós cas, tot trepitjant els diferents espais que formaven part de la majestuosa fàbrica de suro

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dins la Setmana de la Ciència i el Turisme Industrial, el Museu del Suro organitza un Cluedo en viu, el dissabte 9 de novembre a les 5 de la tarda, on un nou misteri amenaça la tranquil·litat del Museu. Aquesta és l’activitat més destacada, organitzada pel Museu del Suro de Palafrugell en el marc de la 24a Setmana de la Ciència, el Dia de l’Enoturisme, la Setmana del Turisme Industrial i  Som Cultura de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona.

Els participants al Cluedo en viu podran endinsar-se en la ciència i en la història, i resoldre el misteriós cas, tot trepitjant els diferents espais que formaven part de la majestuosa fàbrica de suro “Miquel Vincke & Meyer”. Els assistents parlaran amb els sospitosos mentre podran degustar una copa de vi i trobar pistes a la Torre Dipòsit Modernista, als antics Forns d’aglomerat, o a la casa senyorial de Cal Ganxó. L’activitat està organitza pel Gremio de la Càbala i cal reserva prèvia al 972 307 825.

D’altra banda, el mateix Museu, els dies 8 i 9 de novembre, amb horari de 10 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 8 del vespre, organitza unes jornades de portes obertes destinades a totes aquelles persones que vulguin conèixer les interioritats de l’equipament.

El Museu acull l’assemblea plenària del mNACTEC

Paral·lelament, el Museu del Suro de Palafrugell, en tant que secció territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), va acollir la reunió de l’assemblea plenària de la xarxa de museus que formen part del sistema que integra el conjunt del patrimoni tècnic-industrial de Catalunya. En total, a més de la Cap del Servei de Museus, Magda Gassó, van ser una vintena de museus d’arreu de la geografia catalana que, representats per llurs directors i conservadors, es van reunir a Palafrugell per aprovar les línies directrius del sistema, posar en comú necessitats, projectes i estratègies i avaluar la situació del sector que, com tants altres capítols de la cultura del país, pateix les inclemències de la pròrroga pressupostària dels darrers dos anys a la Generalitat.

Presentació amb degustació de la campanya d’Es Niu 2019

Finalitzada l’assemblea, els participants es van dirigir al Centre Fraternal, on van assistir a una degustació d’Es Niu i de la campanya gastronòmica homònima que s’ha dut a terme en les darreres setmanes, organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP), i en la qual ha pres part el Museu del Suro. La degustació, preparada pel xef Toni Sáez, va comptar amb les explicacions de Josep Espadalé qui va mostrar-ne l’origen i les característiques, així com la seva estreta vinculació amb la cultura surotapera local.

A la tarda, els representants dels museus van poder conèixer de primera mà quina serà la nova museografia del Museu del Suro que ha de començar a implementar-se a partir de l’any vinent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Punt Jove de Palamós surt al carrer aquest estiu per fomentar les seves activitats

L’Espai Jove Mòbil es va estrenar divendres passat i es tornarà a programar demà dimecres dia 17, i també el 26 d’agost
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -