5.3 C
Pals
Divendres, 28 novembre 2025
- Publicitat -

La sidra baixempordanesa Mooma rep cinc premis al certamen internacional Sagardo Forum

Ha obtingut dues medalles d’or, dues de plata i una de bronze. La Sidra de Gel ha estat la més premiada, amb 98 punts. L’empresa destaca per la innovació, el producte de proximitat i la qualitat de la matèria primera.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La sidra empordanesa Mooma ha estat guardonada amb cinc premis al prestigiós certamen internacional Sagardo Forum, celebrat aquest mes de novembre a Astigarraga i Sant Sebastià, al País Basc. Amb dues medalles d’or, dues de plata i una de bronze, l’empresa amb seu a Fontanilles confirma la seva consolidació com a referent en el sector de la sidra artesanal.

El jurat ha distingit cinc varietats de la marca catalana en un concurs que ha reunit més de 200 sidres d’arreu del món. La més destacada ha estat la Sidra de Gel, que ha aconseguit la medalla d’or i 98 punts, convertint-se en la millor de la categoria de sidres de postres. També ha obtingut l’or l’Aperitiu de Poma, mentre que les sidres Mooma i Envellida han aconseguit la plata, i l’Ancestral Criança, el bronze.

Pau Frigola, director de Mooma, ha destacat que aquest reconeixement “és una recompensa a la feina feta, a la passió i a la innovació”. També ha posat en valor la singularitat de la Sidra de Gel, elaborada a partir d’un procés de crioconcentració amb pomes del Baix Empordà.

Fundada el 2016, Mooma és la primera empresa catalana dedicada a la producció de sidra. Els seus productes són km 0, elaborats exclusivament amb pomes de collita pròpia, i inclouen sucs, compotes, confitures, vinagre, productes deshidratats i aiguardents de poma. L’empresa compta amb una sidreria-restaurant a Palau-sator i diverses finques agrícoles al Baix Empordà.

El Sagardo Forum, organitzat per Sagardoaren Lurraldea, ha reunit productors internacionals, tastadors i experts per compartir coneixement i promoure la cultura de la sidra. L’esdeveniment ha inclòs jornades tècniques, fires, tastos i activitats culturals i turístiques vinculades a la poma i als seus derivats.

- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Puig i Bagué no repetirà com a candidat de Junts a Torroella de Montgrí i l’Estartit

Francesc Puig i Bagué ha decidit no tornar a ser el candidat de Junts per Catalunya a l’alcaldia de...

Altres notícies