La sidra empordanesa Mooma ha estat guardonada amb cinc premis al prestigiós certamen internacional Sagardo Forum, celebrat aquest mes de novembre a Astigarraga i Sant Sebastià, al País Basc. Amb dues medalles d’or, dues de plata i una de bronze, l’empresa amb seu a Fontanilles confirma la seva consolidació com a referent en el sector de la sidra artesanal.
El jurat ha distingit cinc varietats de la marca catalana en un concurs que ha reunit més de 200 sidres d’arreu del món. La més destacada ha estat la Sidra de Gel, que ha aconseguit la medalla d’or i 98 punts, convertint-se en la millor de la categoria de sidres de postres. També ha obtingut l’or l’Aperitiu de Poma, mentre que les sidres Mooma i Envellida han aconseguit la plata, i l’Ancestral Criança, el bronze.
Pau Frigola, director de Mooma, ha destacat que aquest reconeixement “és una recompensa a la feina feta, a la passió i a la innovació”. També ha posat en valor la singularitat de la Sidra de Gel, elaborada a partir d’un procés de crioconcentració amb pomes del Baix Empordà.
Fundada el 2016, Mooma és la primera empresa catalana dedicada a la producció de sidra. Els seus productes són km 0, elaborats exclusivament amb pomes de collita pròpia, i inclouen sucs, compotes, confitures, vinagre, productes deshidratats i aiguardents de poma. L’empresa compta amb una sidreria-restaurant a Palau-sator i diverses finques agrícoles al Baix Empordà.
El Sagardo Forum, organitzat per Sagardoaren Lurraldea, ha reunit productors internacionals, tastadors i experts per compartir coneixement i promoure la cultura de la sidra. L’esdeveniment ha inclòs jornades tècniques, fires, tastos i activitats culturals i turístiques vinculades a la poma i als seus derivats.




