22.2 C
Pals
Dijous, 18 agost 2022
- Publicitat -

La Superlluna vista des del Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Lluna, o millor dir, la superlluna ha lluit especialment gran i amb algunes tonalitats vermellenques aquesta passada nit i matinada quan ha estat visible també des del Baix Empordà.

Per què l’hem observat tan gran?

El satèl·lit natural de la Terra orbita al voltant d’aquesta de forma el·líptica, trigant 28 dies a realitzar una volta. Aquesta òrbita presenta variacions fent que hi hagi vegades on s’acosta més a la Terra.

Si a més a més concideix amb el perigeo (distància més curta de l’òrbita lunar a la Terra), es produeix un augment en el radi aparent de la Lluna: la superlluna.

En Gerard Arbat ens fa arribar aquestes fantàstiques fotografies de la superlluna durant la passada nit, des de casa seva a Verges.

Aquesta és la tercera superlluna de 2020 però la més gran de totes. El proper 7 de maig, tindrem una nova oportunitat d’observar una altra superlluna encara que no serà tan gran com aquesta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La ciutat ibèrica d’Ullastret, un jaciment amb molta història encara per descobrir

La ciutat ibèrica d'Ullastret va arribar a tenir una població de 6.000 habitants entre els segles IV i III aC. Amb les seves 15 hectàrees, era considerada capital de la tribu ibèrica dels indiketes, que vivien a les comarques de l'Empordà i la Selva
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -