16.4 C
Pals
Divendres, 8 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

La Superlluna vista des del Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Lluna, o millor dir, la superlluna ha lluit especialment gran i amb algunes tonalitats vermellenques aquesta passada nit i matinada quan ha estat visible també des del Baix Empordà.

Per què l’hem observat tan gran?

El satèl·lit natural de la Terra orbita al voltant d’aquesta de forma el·líptica, trigant 28 dies a realitzar una volta. Aquesta òrbita presenta variacions fent que hi hagi vegades on s’acosta més a la Terra.

Si a més a més concideix amb el perigeo (distància més curta de l’òrbita lunar a la Terra), es produeix un augment en el radi aparent de la Lluna: la superlluna.

En Gerard Arbat ens fa arribar aquestes fantàstiques fotografies de la superlluna durant la passada nit, des de casa seva a Verges.

Aquesta és la tercera superlluna de 2020 però la més gran de totes. El proper 7 de maig, tindrem una nova oportunitat d’observar una altra superlluna encara que no serà tan gran com aquesta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Cristina Valverde: “És fonamental mantenir un flux constant de donants de sang”

Una de les tasques que cal tirar endavant a Catalunya és la de la donació de sang i teixits. I des del Banc de Sang i Teixits treballen incansablement per poder cobrir les necessitats en aquest tipus de donacions. Donacions que poden salvar vides. I per parlar de les necessitats - ja que a finals d’aquest mes d’octubre les reserves de sang eren molt baixes -  i de les opcions que es poden tenir per donar sang ens visita la cap de campanyes de donació del Banc de Sang i Teixits,  Cristina Valverde.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -