24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

La UdG rebrà referents internacionals en economia de la salut en el marc de les Jornades AES

Del 5 al 7 de juliol, les jornades comptaran amb ponents de primer nivell

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Universitat de Girona (UdG) serà la seu de XLII Jornades d’Economia de la Salut, una trobada anual de referència per a professionals de l’Economia, professionals de Ciències de la Salut, i personal acadèmic i investigador organitzada per l’Associació d’Economia de la Salut (AES) i la mateixa UdG.

Sota el lema “Cap a un sistema sanitari sostenible, innovador i digital”, les jornades de l’AES tindran lloc entre el 5 i el 7 de juliol i es convertiran en un espai per a la reflexió entre els principals especialistes en economia de la salut.

L’acte d’inauguració de les Jornades d’Economia de la Salut comptarà amb la participació del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, i el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi. Tindrà lloc el dimecres, 5 de juliol, a dos quarts de deu del matí, a l’Aula Magna de la UdG.

El programa de les jornades posarà el focus en els reptes i oportunitats més rellevants de l’era post-Covid amb sessions plenàries, comunicacions i activitats paral·leles de temàtiques molt diverses com, per exemple, els costos hospitalaris, l’avaluació dels medicaments o la desinformació en salut pública. Tota l’activitat de les jornades tindrà lloc entre l’Aula Magna i la Facultat de Lletres de la UdG.

El Comitè Científic i el Comitè Organitzador consideren que el programa és “ambiciós” perquè, entre altres qüestions, també abordarà la digitalització i la revolució de les dades, la innovació i la sostenibilitat del sistema de salut, els models innovadors d’atenció integrada per atendre la creixent coexistència de dues o més patologies en una mateixa persona, i les possibles respostes a la gestió de malalties estretament relacionades amb la longevitat, com ara la demència.

Les jornades també han previst una sessió específica amb la Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria (SESPAS), de la qual l’AES en forma part, i que porta com a títol “Canvi climàtic i salut: una visió iberoamericana”.


Referents mundials

Les jornades comptaran amb ponències de referents internacionals en economia de la salut com la professora de la London School of Economics and Political Science, Adelina Comas. Considerada com una de les expertes més rellevants en política de cures, Comas intervindrà amb la conferència Economia de la demència: més enllà de les previsions catastrofistes.

El president de The European Institute for Innovation through Health Data, Dipak Kalra, és un altre dels noms rellevants de l’esdeveniment. Kalra té un paper internacional destacat en la recerca i desenvolupament de la història clínica electrònica i és professor al University College London. A les jornades oferirà la ponència Data driven digital transformation in healtcare.

Finalment, aquesta edició de les jornades retrà un homenatge a Vicente Ortún Rubio, professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i un dels investigadors i acadèmics més importants de l’Estat en matèria d’Economia de la Salut. Ortún va ostentar la presidència de l’Associació d’Economia de la Salut i va rebre la medalla sanitària Josep Trueta de la Generalitat de Catalunya. En el marc de l’esdeveniment a Girona, se’l nomenarà soci d’honor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -