14.8 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

La Unitat de Medicina Hiperbàrica de l’Hospital de Palamós celebra 25 anys amb 2.000 pacients atesos

De les 25.000 sessions que s'han fet, unes 1.600 estan relacionades amb accidents disbàrics de submarinistes i uns 700 per intoxicacions de monòxid de carboni

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

25 anys després de la seva inauguració, la Unitat de Medicina Hiperbàrica de l’Hospital de Palamós segueix en marxa. En aquest quart de segle ha atès a 2.000 usuaris i s’hi ha realitat 25.000 sessions. El primer tractament va ser el 7 d’octubre del 1994.

A partir del 2010 però es va canviar la cambra originària per una nova. Des de fa nou anys, l’Hospital de Palamós compta amb una cambra que duplica la capacitat (dues persones estirades i vuit assegudes) en comparació amb la cambra originària al centre sanitari palamosí.

Cambra Hiperbarica Hospital de Palamós | Imatge de l'Hospital de Palamós
Cambra Hiperbarica Hospital de Palamós | Imatge de l’Hospital de Palamós

Algunes de les xifres d’aquest darrer any són les 1.207 hores que les instal·lacions van funcionar, consumint 68.000 m³ d’aire comprimit i 4.500 m³ d’oxigen medicinal. Malgrat que les cambres hiperbàriques siguin relacionades amb el món submarinista, només s’han fet 1.660 sessions de les 25.000 relacionades de la cambra hiperbàrica amb accidents disbàrics dels bussos. La gran nevada del 2010 va provocar la gran majoria dels 641 casos d’intoxicació per monòxid de carboni que s’han tractat.

En canvi, les altres 22.000 sessions tracten ferides de patologies vasculars, seqüeles dels tractaments radioteràpics de diferents neoplàsties o finalment complicacions de problemes traumàtics. La Unitat de Medicina Hiperbàrica ja va ser notícia el 2017 per l’augment de sessions en comparació a l’any 2016.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El torneig MIC de futbol ajorna la seva 20a edició a l’any 2022

El MIC es porta duent a terme en camps de futbol de la Costa Brava des de l’any 2002. Se celebra durant cinc dies, per Setmana Santa, i segons un estudi del Patronat de Turisme de la Costa Brava del 2018, genera a tot el territori un impacte econòmic al voltant dels 11'5 milions d’euros.

Altres notícies