10.9 C
Pals
Dimecres, 27 gener 2021

Augmenten les sessions en cambra hiperbàrica a l’Hospital de Palamós

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

MAPA: El Baix Empordà no ha recuperat el poder adquisitiu d’abans de la crisi del 2008

El poder adquisitiu de la comarca disminueix un 6,3% respecte al 2007. Això es deu a que, mentre que la mitjana d’ingressos ha augmentat gairebé un 10%, l’índex de preus al consum ho ha fet més, amb un 16%.

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La Unitat de Medicina Hiperbàrica de l’Hospital de Palamós va atendre 125 persones durant el 2016. Aquestes xifres són similars a les dels darrers quatre anys. En canvi, augmenta el nombre de sessions de tractament. De les prop de 1.400 persones del 2013 es passa a les més de 2.300 de l’any passat. Segons els responsables del centre, aquest increment és deu a una major ús i diversitat de funcions de la cambra hiperbàrica. A banda dels accidents de busseig i les intoxicacions per monòxid de carboni. De fet, més del 95% de les sessions realitzades van ser per problemes vasculars com úlceres o diabetis, ferides que no cicatritzen o seqüeles de radioteràpia. La Unitat de Medicina Hiperbàrica de l’Hospital de Palamós és la unitat de referència d’aquest tipus a la demarcació de Girona.

La cambra hiperbàrica és un habitacle de forma cilíndrica, amb uns dos metres de diàmetre. El seu aspecte recorda el d’un avió, amb quatre butaques a banda i banda separades per un passadís. Al seu interior, s’augmenta la pressió per arribar fins a nivells equivalents entre 2,4 – 2,8 vegades la pressió atmosfèrica, al mateix temps que es respira oxigen al 100%. Aquesta tècnica s’anomena Oxigenoteràpia Hiperbàrica (OHB). Les sessions programades duren unes dues hores i mitja: els pacients respiren oxigen 90 minuts en tres blocs de mitja hora cada vegada. S’utilitza per tractar accidents de busseig, intoxicacions per monòxid de carboni i d’altres casos patologies com problemes vasculars, ferides que no cicatritzen o seqüeles de radioteràpia.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

Altres notícies