11.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Augmenten les sessions en cambra hiperbàrica a l’Hospital de Palamós

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Unitat de Medicina Hiperbàrica de l’Hospital de Palamós va atendre 125 persones durant el 2016. Aquestes xifres són similars a les dels darrers quatre anys. En canvi, augmenta el nombre de sessions de tractament. De les prop de 1.400 persones del 2013 es passa a les més de 2.300 de l’any passat. Segons els responsables del centre, aquest increment és deu a una major ús i diversitat de funcions de la cambra hiperbàrica. A banda dels accidents de busseig i les intoxicacions per monòxid de carboni. De fet, més del 95% de les sessions realitzades van ser per problemes vasculars com úlceres o diabetis, ferides que no cicatritzen o seqüeles de radioteràpia. La Unitat de Medicina Hiperbàrica de l’Hospital de Palamós és la unitat de referència d’aquest tipus a la demarcació de Girona.

La cambra hiperbàrica és un habitacle de forma cilíndrica, amb uns dos metres de diàmetre. El seu aspecte recorda el d’un avió, amb quatre butaques a banda i banda separades per un passadís. Al seu interior, s’augmenta la pressió per arribar fins a nivells equivalents entre 2,4 – 2,8 vegades la pressió atmosfèrica, al mateix temps que es respira oxigen al 100%. Aquesta tècnica s’anomena Oxigenoteràpia Hiperbàrica (OHB). Les sessions programades duren unes dues hores i mitja: els pacients respiren oxigen 90 minuts en tres blocs de mitja hora cada vegada. S’utilitza per tractar accidents de busseig, intoxicacions per monòxid de carboni i d’altres casos patologies com problemes vasculars, ferides que no cicatritzen o seqüeles de radioteràpia.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La 31a edició de la campanya gastronòmica de Pals i la Cuina de l’Arròs es reivindica davant la sequera

La campanya s'estendrà del 18 d'abril al 2 de juny, amb la participació d'11 restaurants del municipi que oferiran l'oportunitat de gaudir de diferents plats relacionats amb la cuina de l'Arròs de Pals. 
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -