23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

L’Agència Catalana de l’Aigua licita les obres de restauració i millora ambiental del meandre de Colomers

S'invertiran més de 200.000 euros en les obres i aquestes estan emmarcades en el Pla de recuperació, transformació i resiliència, amb finançament de fons Next Generation EU

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) licitarà les obres de restauració i millora ambiental del meandre de Colomers. L’actuació se centra en la recuperació de la terrassa al·luvial del meandre i compta amb el finançament de la Unió Euorpea en el marc dels fons Next Generation EU. L’import d’aquesta licitació serà de més de 212.000 euros i, a banda dels treballs previstos, està inclòs el manteniment de les actuacions dutes a terme durant el període que dura la garantia, d’un any. Les ofertes es poden presentar fins el proper 25 de juny.

L’àmbit d’actuació es troba al marge dret del riu Ter, en el meandre de Colomers dins els termes municipals de Colomers i Foixà. L’abast longitudinal de l’actuació és de 2,5 quilòmetres, amb una superfície associada de 8 hectàrees. Un dels principals reptes a què l’Agència Catalana de l’Aigua s’ha enfrontat a l’hora d’escollir la millor solució per a la recuperació d’aquest meandre, ha estat garantir els criteris de mínima actuació, de restauració passiva i evolució natural adaptativa, tot això per oferir una solució el menys invasiva possible per al medi.

La solució més adequada consisteix en fer la mota permeable per facilitar el flux de l’aigua mitjançant drenatges. Es tracta d’una solució innovadora i que no genera afectació a altres usos consumptius de l’aigua com el reg. En aquest sentit, es facilitaran tres punts de permeabilització per a cabals alts —dos sobreeixidors i un col·lector, amb les connexions derivades entre si—, per tal de millorar el drenatge del meandre mitjançant canals laterals. Aquests canals, al mateix temps, diversificaran diferents hàbitats de ribera amb l’excavació de zones més baixes que funcionin com a basses.

Aquesta intervenció suposarà, alhora, una millora directa per a la conservació dels hàbitats, ja que entrarà més aigua al meandre, afavorint, així, la recàrrega de l’aqüífer. També es faran actuacions d’eliminació de les espècies al·lòctones presents en el meandre (canya americana, negundo i robínia) i se substituiran, en alguns punts, per plantacions autòctones.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -