12.5 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur aixeca la suspensió de la tramitació de llicències d’habitatges d’ús turístic

L’alçament d’aquesta moratòria, que es trobava vigent des del setembre del 2019 s’ha fet efectiva aquest mes de març coincidint amb l’entrada en vigor de la nova ordenança municipal 

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El consistori va aprovar el passat 26 de març l’aixecament de la suspensió de l’atorgament de llicències d’habitatges d’ús turístic (HUTS) a tot el terme municipal.

L’alçament d’aquesta moratòria, que es trobava vigent des del setembre del 2019 quan va ser aprovada per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament, s’ha fet efectiva aquest mes de març coincidint amb l’entrada en vigor de la nova ordenança municipal que regula les obligacions dels propietaris i les empreses gestores dels habitatges d’ús turístic, tant pel que fa a la formalització de la comunicació prèvia de l’activitat a l’ens municipal, com al compliment de les obligacions que aquestes persones hauran d’assumir amb l’objectiu de prestar un servei de qualitat.

Aquesta nova ordenança afecta tots els habitatges del terme municipal que són cedits pel seu propietari, directament o indirectament, a tercers, i a canvi de contraprestació econòmica, per a una estada de temporada en condicions d’immediata disponibilitat. En aquest sentit, es considera estada de temporada tota ocupació de l’habitatge per a un període de temps continu igual o inferior a 31 dies.

Alhora la Regidoria d’Urbanisme està treballant en la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística (POUM) que permetrà identificar, entre d’altres, el nombre total d’habitatges d’ús turístic que pot absorbir el municipi. Una xifra que en el moment de l’aprovació de la moratòria se situava als 1.464 pisos turístics.

Els tràmits relacionats amb els HUT, es poden realitzar ara mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Variabilitat primaveral amb més sol

Dijous en general amb més clarianes i estones de sol, però encara amb inestabilitat que pot fer créixer nuvolades convectives de tarda.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -