L’Ajuntament de Begur ha exposat els plànols de l’estudi de millora de l’entrada principal al nucli antic urbà del municipi. En concret, de l’avinguda Onze de Setembre i el marge enjardinat de sobre l’aparcament del carrer de la Font de Baix. L’objectiu és que els veïns i les veïnes puguin fer-hi propostes o suggeriments. L’estudi serà a la sala d’exposicions de les Escoles Velles fins al dia 24 de novembre.

Segons ha destacat el regidor d’obres, Francesc Pilsà, “busquen el màxim consens per embellir la principal entrada al nucli antic”. En aquesta línia, l’exposició també es complementa amb dibuixos dels dos projectes, previstos per l’any que ve, de la plaça del carrer Sant Pere i la zona d’equipaments, a més, del nou vial del barri Sant Josep d’Esclanyà.

Ara bé, la remodelació de l’entrada preveu dues altres actuacions. Per una banda, la reforma del vial Onze de Setembre que espera millorar els serveis públics, amb uns acabats iguals a la resta del nucli antic. Per exemple, les pilones que serveixen de protecció també s’usaran com a seients. Pilsà ha explicat que així es recuperarà una imatge a l’entrada de Begur, semblant a l’antiga.

Per altra banda, a la zona del talús es preveu crear un nou parc urbà en feixes sobre el terraplè. Doncs, seran espais a diferents nivells però, connectats. D’aquesta manera, s’assolirà un recorregut paral·lel al de la zona viària fins a l’alçada del carreró que dóna al carrer de la Font de Baix.