22 C
Pals
Divendres, 21 juny 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge impulsa la campanya “Penja el davantal” durant la Setmana de la Dona

Amb aquesta iniciativa es vol posar de relleu els estereotips i rols de gènere propis de la societat patriarcal

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El consistori ha penjat el davantal al balcó en el marc de la Setmana de la Dona. L’acció promou posar en valor les tasques domèstiques que han estat atribuïdes socialment a les dones.

Segons informava la Revista del Baix Empordà, amb aquesta iniciativa es vol posar de relleu els estereotips i rols de gènere propis de la societat patriarcal, posant èmfasi en què qualsevol tasca pot ser desenvolupada per totes les persones d’una família, sense distinció de gènere.

La campanya s’emmarca en els actes de la setmana que ha organitzat la regidoria d’Igualtat conjuntament amb l’Espai Jove, les biblioteques del municipi i diverses entitats i associacions.

Avui la jornada ha començat amb una caminada per la igualtat, organitzada per l’Associació de Dones del Baix Empordà i que ha tingut el punt de sortida al Palau Firal de Sant Antoni a les 9.30 hores. Durant la resta del dia, la plaça Major de Calonge serà l’escenari de les activitats amb l’obertura a les 11 hores de diferents plafons creats per l’Espai Jove, l’Àrea d’Igualtat i el Grup de Teatre Espai Jove, racons amb dinàmiques participatives organitzades pel Grup Feminista Palamós – Calonge i Pengim-Penjam, murals reivindicatius, esquetxos teatrals i penjada de davantals customitzat.

Seguidament es llegirà el manifest del 8M, que anirà seguida d’un concert multidisciplinar i d’un vermut lila. Els actes es tancaran amb la dinàmica “Siluetas” per part del Grup Feminista Palamós – Calonge.

En aquest municipi, la setmana de la dona s’allargarà fins al 10 de març, quan es farà la representació de l’obra de teatre “És de conya” de la companyia Nus Teatre, un viatge per la socialització de gènere, l’amor romàntic i les violències masclistes i subtils dins i fora de la parella.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós celebren l’inici d’obres de l’habitatge cooperatiu Terra de Mar

Ahir dijous 20 de juny es va celebrar l’inici oficial de les obres del projecte d’habitatge cooperatiu ‘Terra de Mar’ a Palamós, impulsat per Sostre Cívic i l’Ajuntament del municipi. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 50 persones, incloent-hi les sòcies impulsores i diverses autoritats locals, comarcals i de la Generalitat. El projecte
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -