10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

L’Ajuntament de Calonge impulsa la campanya “Penja el davantal” durant la Setmana de la Dona

Amb aquesta iniciativa es vol posar de relleu els estereotips i rols de gènere propis de la societat patriarcal

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

Empreses del Baix Empordà: teniu bates, mascaretes o guants?

El Consell Comarcal del Baix Empordà fa una crida per poder-ne donar a les persones que cuiden gent gran

TV3 es fa ressò del projecte “Cançons per la gent gran” dels cantants de la Bisbal

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni encapçalen la solidaritat bisbalenca amb la Residència Zoilo Feliu de la Bisbal
Temps de lectura: < 1 minut

El consistori ha penjat el davantal al balcó en el marc de la Setmana de la Dona. L’acció promou posar en valor les tasques domèstiques que han estat atribuïdes socialment a les dones.

Segons informava la Revista del Baix Empordà, amb aquesta iniciativa es vol posar de relleu els estereotips i rols de gènere propis de la societat patriarcal, posant èmfasi en què qualsevol tasca pot ser desenvolupada per totes les persones d’una família, sense distinció de gènere.

La campanya s’emmarca en els actes de la setmana que ha organitzat la regidoria d’Igualtat conjuntament amb l’Espai Jove, les biblioteques del municipi i diverses entitats i associacions.

Avui la jornada ha començat amb una caminada per la igualtat, organitzada per l’Associació de Dones del Baix Empordà i que ha tingut el punt de sortida al Palau Firal de Sant Antoni a les 9.30 hores. Durant la resta del dia, la plaça Major de Calonge serà l’escenari de les activitats amb l’obertura a les 11 hores de diferents plafons creats per l’Espai Jove, l’Àrea d’Igualtat i el Grup de Teatre Espai Jove, racons amb dinàmiques participatives organitzades pel Grup Feminista Palamós – Calonge i Pengim-Penjam, murals reivindicatius, esquetxos teatrals i penjada de davantals customitzat.

Seguidament es llegirà el manifest del 8M, que anirà seguida d’un concert multidisciplinar i d’un vermut lila. Els actes es tancaran amb la dinàmica “Siluetas” per part del Grup Feminista Palamós – Calonge.

En aquest municipi, la setmana de la dona s’allargarà fins al 10 de març, quan es farà la representació de l’obra de teatre “És de conya” de la companyia Nus Teatre, un viatge per la socialització de gènere, l’amor romàntic i les violències masclistes i subtils dins i fora de la parella.

Últimes notícies

Obren comptes corrents per fer aportacions solidàries

Fins al moment, n'han obert els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà i l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro

Palamós celebra les Juntes de Govern Local per via telemàtica

És l'òrgan on l'alcalde i els regidors de l'equip de govern aproven mesures per al municipi i que, degut al confinament, s'ha fet per videoconferència

Ja es pot anar a l’hort a collir productes per l’autobastament

També està permès si és un hort en el que es tenen animals que s’han de cuidar o si es tracta d'una activitat econòmica. Queden fora els horts que es troben en cases de segona residència.

L’Orquestra DiVersiones treu una cançó sobre el confinament

L'han titulat "No Tornaré a Casa" i parla de tot el que faran quan acabi el confinament

Passejar el gos a Palamós: no més lluny de 300 metres i de manera individual

El Ban municipal sobre les limitacions de treure a passejar el gos en època de coronavirus també estableix que no es pot anar a comprar i passejar el gos a la vegada.

Altres notícies