5.4 C
Pals
Dissabte, 4 febrer 2023
- Publicitat -

L’ajuntament de la Bisbal instal·la un vidre per protegir la tina del Castell-Palau

L’actuació s’ha fet dintre del marc del Pla de Barris i forma part de les activitats de museïtzació que el consistori està realitzant al voltant de l’edifici

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’ajuntament de la Bisbal instal·la un vidre per protegir la tina del Castell-Palau. L’actuació s’ha fet dintre del marc del Pla de Barris, dirigit per l’alcalde del municipi, Lluís Sais, i forma part de les activitats de museïtzació que el consistori està realitzant al voltant de l’edifici.

L’alcalde, Lluís Sais, explicaba així la importància de les millores dutes a terme en el Castell:

El Castell-Palau de la Bisbal, edificat el segle XII, és l’antic palau episcopal, residència dels bisbes de Girona, antics senyors de la ciutat. El conjunt constitueix una extraordinària mostra d’arquitectura romànica civil de l’Edat Mitjana, i per això va estar declarat bé d’interès cultural i patrimoni històric d’Espanya. Actualment, entre d’altres, acull l’arxiu històric comarcal.

L’ús original de la sala on es troba la tina era el d’estable, però aquesta funció va canviar el segle XVII, quan la sala va ser destinada a les tasques pròpies de l’elaboració de vi. La troballa de les tines i un bací durant les excavacions arqueològiques realitzades el 1993 així ho indiquen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 4 febrer 2023

TRACKLIST 1. MJ Cole Feat Piri & Tommy Villiers - Feel It (Radio) 2. Vintage Culture Feat Izzy Bizu - If...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -