14.3 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

L’ajuntament de la Bisbal instal·la un vidre per protegir la tina del Castell-Palau

L’actuació s’ha fet dintre del marc del Pla de Barris i forma part de les activitats de museïtzació que el consistori està realitzant al voltant de l’edifici

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L’ajuntament de la Bisbal instal·la un vidre per protegir la tina del Castell-Palau
Loading
/

L’ajuntament de la Bisbal instal·la un vidre per protegir la tina del Castell-Palau. L’actuació s’ha fet dintre del marc del Pla de Barris, dirigit per l’alcalde del municipi, Lluís Sais, i forma part de les activitats de museïtzació que el consistori està realitzant al voltant de l’edifici.

L’alcalde, Lluís Sais, explicaba així la importància de les millores dutes a terme en el Castell:

El Castell-Palau de la Bisbal, edificat el segle XII, és l’antic palau episcopal, residència dels bisbes de Girona, antics senyors de la ciutat. El conjunt constitueix una extraordinària mostra d’arquitectura romànica civil de l’Edat Mitjana, i per això va estar declarat bé d’interès cultural i patrimoni històric d’Espanya. Actualment, entre d’altres, acull l’arxiu històric comarcal.

L’ús original de la sala on es troba la tina era el d’estable, però aquesta funció va canviar el segle XVII, quan la sala va ser destinada a les tasques pròpies de l’elaboració de vi. La troballa de les tines i un bací durant les excavacions arqueològiques realitzades el 1993 així ho indiquen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Chemi Villar: “Hem creat un nou circuit d’assistència al SSIBE per receptar menys benzodiazepines”

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) ha iniciat aquest mes de maig una campanya per reduir l’ús de les benzodiazepines. N'hem parlat amb el director de l'Àrea Bàsica de Salut de la Bisbal d’Empordà, Chemi Villar.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -